torsdag 13. desember 2012

Å bygge rede

Nå om dagen er det morsomt å blogge. Det er ikke det at responsen på innleggene mine er så stor, men jeg ser stadig at lesertallet øker. I tillegg har jeg mye på hjertet, og da er det ikke bare gøy å blogge, det er lett!

I dette innlegget skulle jeg gjerne stolt vist fram bilder av min lille stjernegutt. Dessverre bestemte barnehagen at lucia-feiringen i år skulle være uten foreldre. Jeg hadde jo gledet meg sånn. Synes det er et av høydepunktet i førjulstiden nemlig. Men men, sånn ble det i år. Han har uansett hatt en fin feiring i barnehagen  og kost seg, som er det viktigste :-)

I går var en sånn dag der jeg hadde litt av hvert jeg ville dele med dere - av uinteressante hverdagsting. Dessverre fløy tiden, og plutselig var det andre ting (mennesker) som måtte prioriteres. Blant annet han fine kjæresten min, som jeg i hverdagen ikke ser alt for mye til. Lang historie kort fra gårsdagen: Vi tilbrakte tid med gode venner, spiste nissegrøt og skravlet. Hverdagskos med andre ord :-)


I dag har jeg fått unna en del praktiske ting. Jeg har jo sagt før at det klør i fingrene mine etter å ordne i stand både det ene og det andre. Tiden flyr nesten fra meg om dagen, og selvom det er i overkant av 3 måneder til det nye familiemedlemmet melder sin ankomst, synes jeg det er greit å se at vi i det minste har startet med det som en gang vil bli et babyrom. Bare sånn for å roe ned redebygge-behovet mitt ;-)

I dag har jeg derfor vært på IKEA sammen med Rebekka. Hun ble med som selskap på en ellers så kjedelig biltur heldigvis. Kurver og andre småtterier ble kjøpt inn. Nå begynner prosjekt: omplassering av stæsh. Jeg har nemlig haugevis med nye (og brukte) klær som venter på at han lille og hun bittelille skal vokse inn i dem. Onkelen min eier et klesfirma. De skal slutte med barneklær nå, for å kun fokusere på dameklær. Det betyr at jeg vil merke hva utstyr til småbarn faktisk koster de neste årene ;-) Jeg fant derfor ut at det var greit med litt hamstring. Nå er alt fra votter til dresser klart for de neste årene(!). Kall meg gæærn, men dere aner ikke hvor mye penger jeg faktisk sparer på det. Nå når jeg titter over "rotet", kan jeg tenke i et lite øyeblikk at hamstringen var unødvendig. Allikevel vet jeg at jeg ser annerledes på det den dagen det faktisk blir tatt i bruk. Kvaliteten er upåklagelig også! Vel, alt dette har blitt oppbevart på gjesterommet/babyrommet. Er det noe vi nemlig mangler her, er det oppbevaringsplass. Nå er derimot kurver kjøpt inn, og alt skal få sin plass på klesrommet til Nicklas og meg. Det er nokså fullt fra før av, men klarer vi å holde litt orden der inne får vi plass til veldig mye mer. 


Så fort alt er omplassert og "rotet" er ute av gjesterommet/babyrommet, kan jeg slappe av til over jul. Da vet jeg nemlig at vi er et lite skritt nærmere mål. Alt hjelper for en gravid hønemor, som merker behovet for å fikse og ordne blir stadig større for hver dag som går ;-) Jeg føler selv jeg har vært i overkant tålmodig. Det er jo -ingenting- som er på plass foreløpig, bortsett fra litt babyklær. Er det én ting jeg er sikker på, så er det at jeg ikke ønsker å stresse med sånne ting tett opptil termin. Da har jeg trolig mer enn nok med å holde meg på føttene, samtidig som jeg skal ta vare på en 4åring!

Nå skal luringen og jeg kose oss med pannekaker. Det ble sen middag i dag gitt. Sånn er det når mor må flate ut på sofaen i et par timer sammen med han lille tøffe, før jeg i det hele tatt klarer å stå oppreist på kjøkkenet for å steke disse pannekakene. Om kroppen er vond? Oh yes!  Når luringen sover søtt må jeg finne styrke til å fikse og ordne. Det må nemlig gjøres akkurat i dag ;-) Kjæresten sier at jeg ikke skal stresse. Han har helt rett, men det er enklere sagt enn gjort. Når jeg først får for meg en ting, skal det helst bli gjort i går...! 

Klem fra meg**

5 kommentarer:

Elisabeth sa...

Blir så glad av å lese bloggen din! Håper du føler deg bedre utover kvelden og kroppen din blir litt snillere med deg!

Det går forresten ikke ann å legge igjen kommentar når jeg leser bloggen din gjennom bloglovin. Skjer ingenting når jeg trykker på "Skriv en kommentar". Vet ikke om det bare er hos meg...

Monica Jensen sa...

Åh, tusen takk for koselig kommentar :)

Hmm, gjør det ikke? Så irriterende! Aner ikke hvorfor det er sånn, og om det gjelder alle :-/

Cecilius hverdag sa...

DU er søt! :) hehe.. både du og minste :) God førjulstid. Jeg sitter bare å synes synd på meg sjøl. Eksamenstid...gleder meg til å bli ferdig med studenttilværelsen! Gøy når bloggingen går av seg selv. Her går det trått om dagen. blir bare kjipe grønne juice oppskrifter på bloggen..haha..! og ikke er de spesielt gode heller. men sunne.. ja det er de! og jeg er LIVREDD for å bli sjuk nå! ;) God torsdag til deg og magen :D

Ragnhild sa...

"God bedring" med kroppen Monica <3 og lykke til med organiseringen og forberedelsene til babyrommet :) Jeg har samme problemet med å legge igjen kommentar via bloglovin :-/

Monica Jensen sa...

Cecilius:
Hehe, du gjør meg glad med søte kommentarer. Tusen takk, og ditto <3
Huff, skjønner at det ikke er bare bare å være student i eksamenstiden. Fryktelig altoppslukende og mye press for å gjøre det bra. Du klarer det nok ypperlig til syvende og sist, og kan snart ta ferie med god samvittighet :)
Ha en fin kveld <3

Ragnhild:
Tusen takk for alle søte kommentarer du legger igjen, snuppa mi <3 Setter pris på det og på deg :)