torsdag 20. desember 2012

Den koseligste tradisjonen

Når Svigermor bor på en stor gård, er det jo klart vi må besøke nissen som bor på låven. Vi gjorde det i fjor, vi gjorde det i dag, og vi skal gjøre det i årene fremover. Helt klart en av julens koseligste tradisjoner!


Vi tenner lykter, kler på oss varme klær og lager i stand grøt til nissen. Teo er så spent at han nesten ikke vet hvor han skal gjøre av seg. På armen til Nicklas er han trygg. Da vi går opp til låvedøren og hører nissen romstere innenfor blir lillegutt litt tøffere. Han står klar med skålen med grøt. 


Like etterpå er det ikke bare grøt han deler ut, men også klemmer. I bytte mot en gave selvsagt. Nissen spør om han har spist masse mat til middag. Hvordan visste nissen at dette var et tema rundt middagsbordet bare en time tidligere? Teo svarer ja, for deretter å rette det til et nei. Han vet jo at nesa hans kan vokse seg kjempelang hvis han juger. Deretter tar han nissen i hånda, lover å være snill gutt, takker for gaven og vinker hadet. Snakk om ukas store høydepunkt! Dette var jo trossalt den ordentlige nissen, og ikke bare Kate i barnehagen som hadde kledd seg ut for å hjelpe nissen ;-)


Resten av kvelden var han totalt oppslukt av gaven han fikk utdelt fra nissen. Et fiskespill. Nå ligger det en sliten, men veldig fornøyd gutt og sover søtt i sengen sin. Vi voksne skal krype under dyna nå selv, for å se favorittserien før det er natta. Det har vært en herlig førjulsdag, og nå kan til og med jeg kjenne julefølelsen blomstre i kroppen! 


I morgen venter juletrepynting og enda mer kos. Nå kan roen senke seg. Vi er klare for å ønske jula velkommen - bittelitt senere enn de tidligere årene (da julestemningen har kommet allerede i oktober for min del) :-)

Ingen kommentarer: