onsdag 5. desember 2012

Morgenstund bla bla

Det skal sies at ikke alle morgener her i hus starter med gull i munn, slik som i dag. Noen ganger innebærer de mørke morgentimene hakket mer stress. Det er da vi ofte leker "førstemann" når det kommer til påkledning og diverse, til lillemanns store glede. I dag derimot våknet Teo så alt for tidlig. I en halvtime spurte han hvert femte minutt; "kan jeg stå opp nå?". Da han omsider fikk lov å stå opp (fortsatt alt for tidlig), løp han ut i gangen til julesokken sin, og dro opp den femte gaven hittil i desember. Nissen svikter aldri, og er innom hver kveld når Teo sover. På kvelder der søvn ikke står øverst på listen hans, har vi sagt at vi har sett nissen borte hos Felix (Teo's aller første kompis og nå nabo), og at han må kjappe seg å sove, så nissen kommer innom her også. Da går det gjerne ikke mange minuttene før han er inne i drømmeland. Nissen kommer nemlig ikke på besøk hvis barna i huset er våkne - det vet dere vel? 

Teo brukte den første halvtimen av dagen sin mellom oss i sengen. Lekte med den nye playmo-brannmannen sin, og generelt fikk liv i oss to voksne - også vanligvis kjent som dråg på den tiden av døgnet. Det var da lillesøster i magen våknet. Hun var så ivrig, at selv den noe utålmodige storebroren hennes fikk muligheten til å kjenne sparkene hennes. Du kan tro han lyste opp. Hun danset i takt med stemmen hans, og han fikk ikke bare kjenne ett lite spark, han fikk kjenne at hele magen hoppet over lengre tid. Det har han ventet på lenge det - litt livstegn. Hun blir alltid ivrig i magen når han prater til magen. Om det er tilfeldig er ikke godt å si, men høre - det kan hun. Jeg liker å si at det er fordi hun blir så glad når hun hører storebroren sin :-)


Resten av dagen gikk med til å servere frokost på senga til mannen i hus, kose oss med kakao og ristet brød med brunost i sofakroken, ta på varme klær, og deretter sende en ivrig gutt ut i snøen en tidlig Onsdagsmorgen sammen med bonuspappaen i hus. Bedre start på en vanlig hverdag skal man egentlig lete ganske lenge etter!

De første 15 ukene av svangerskapet var jeg helt slått ut. Energi eide jeg ikke. Plutselig kom den krypende, og den har blitt - enn så lenge. De sier at gravide trenger mer søvn. Vel, jeg er good to go etter kun fem timers søvn, noe som er totalt ulikt meg. Jeg nyter det enn så lenge, for energien forsvinner igjen så fort magen blir tung og fødsel nærmer seg. For ikke å snakke om tiden etter fødsel, da en ny mini-sjef entrer huset. Da vil jeg nok føle meg på underskudd energimessig rimelig lenge. En av tankene som surret mest i hodet mitt første året Teo levde var nemlig søvn. Søvn. Søvn. Søvn. La oss håpe at jeg takler den biten hakket bedre nå som jeg er litt mer vant til det ;-) 

Nå skal dagens husarbeid gjøres, og så skal jeg faktisk legge meg rett ut på sofaen. Denne dagen har jeg holdt av til ingenting, nemlig. Annet enn å besøke en av mine to nye naboer. En hverdag uten planer, det er sjeldent her i hus - men absolutt etterlengtet! 

4 kommentarer:

Cecilius hverdag sa...

Godt å høre at energien er tilbake :) Koselig å lese bloggen din. Har fulgt deg i ca.2år, og tenker over hvordan ting har endret seg bare på 1år nå :) Ønsker deg alt det beste og masse koselige stunder med gutta dine og jenta i magen frem mot jul :) Du har en fin blogg med humor, varme og sjarm! Stå på videre med bloggingen :) Sender en link forresten som jeg synes var ganske så morsom:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1rmmmjst4dg

(kanskje litt tørr blogghumor..haha..)

Anonym sa...

Høres deilig ut med litt energi. Jeg er 24 uker med nr 3 og har nix og null energi :(

Monica Jensen sa...

HAHAHA, er det mulig?! Huff, håper ikke det er mange som er sånn. Man vil jo gjerne tro at det man leser er hvertfall litt ekte :P

Koselig å lese at du liker bloggen min. Sånne kommentarer gjør meg så glad :) Det er jo slike tilbakemeldinger som gjør det ekstra gøy å blogge :)

Ønsker deg og dine en riktig god jul også <3

Carol sa...

Det jeg sleit med første året etter fødselen var fislukta som kom fra bleiene.