tirsdag 11. desember 2012

Tilbakeblikk, selvpleie og redebygging

Et lite tilbakeblikk på gårsdagen vil jeg gi dere. Vi var på julekonsert med selveste Jenny Jensen på sykehjemmet der min bestemor bor. Julestemningen sitter langt inne hos meg i år, men den titter fram innimellom. Det er selvsagt når jeg ser hvor spesiell denne tiden er for Teo. Han gir meg julestemning. Sammen med han må jeg gjøre ting som jeg ikke har gjort siden jeg selv var en liten jente. Jeg får oppleve alt på nytt, gjennom han sine øyne. Å se han klappe i takt med musikken og titte med store øyne rundt i rommet etter julenissen, ga meg en innmari god følelse i kroppen - julefølelse eller ei.
Da kvelden kom, og lille nissegutten sov søtt i sengen sin, benyttet jeg alenetiden til skikkelig meg-tid. Sånt jeg egentlig synes er på kanten til kjedelig, men det er innmari deilig å gjøre det innimellom. Spesielt i disse gravide dager, da jeg ikke føler meg på topp. Jeg tappet badekaret fullt, påførte en ansiktsmaske, og sank ned i det varme vannet. Kroppen ble skrubbet og håret ble kuret. Etterpå følte jeg meg flere hakk bedre. Sånt er nødvendig fra tid til annen!


Til jul har jeg ønsket meg fotpleie. Det står så langt opp på ønskelisten nå om dagen at dere forstår det ikke engang. Jeg er nemlig overbevist om at en times fotpleie vil gjøre underverker for meg. Føttene mine bærer nemlig preg av svangerskapet. Masse hard hud. Det fikk jeg også forrige svangerskap - og jeg hater det. Hurra for myke, fine føtter!

Etter å ha hatt lite for mye på timeplanen de siste ukene, føles det uvant og plutselig sitte her - uten planer. Litt befriende, men utrolig nok også litt hemmende. Jeg liker å føle at jeg duger til noe. Vel, i disse adventsdager skal jeg benytte dagen til å få unna gavehandling og ukeshandling. Det må jo gjøres, så jeg kan like så godt se på det som en superviktig oppgave, og dermed muligens få en litt bedre selvfølelse når det hele er unnagjort! Nå om dagen kjenner jeg veldig på alt som burde gjøres nemlig, men som ikke kan bli gjort helt enda. Sånn som babyrom, søknad om fødselspermisjon (skal ikke søkes om før etter uke 26 visstnok), alle babyinnkjøp, osv. Jeg stresser meg opp uten grunn, og innbiller meg at jeg begynner å få dårlig tid. Det er så slitsomt. Jeg håper at mye faller på plass på nyåret, når vi har lagt julen bak oss. Da kanskje mor i hus klarer å slappe av med god samvittighet den siste rugetiden. Enn så lenge har jeg alt for mange tanker og bekymringer i topplokket til å slappe av! Vanskelig å stritte imot redebyggingen nemlig ;-)

Hva jeg egentlig ønsker å gjøre nå, sa du? Sove! I natt har jeg sovet med en unge sprellende på innsiden av magen, og en annen sprellende oppå magen. Så "sovet" ble egentlig et relativt bekrep i natt ;-)
#motherhood

Nei, nå får jeg slenge meg rundt. Få noe ut av dagen og alt det der. Vi sees!

Ingen kommentarer: