mandag 17. desember 2012

Uke for uke // 25


STATUSOPPDATERING

Termin: 2. april 
På vei: 25 uker og 1 dager
Fødeplass: Ullevål sykehus (samme som sist)
Antatt lengde på babyen: 30cm
Antatt vekt på babyen: 800 gram
Kjønn: Jente 
Navn: Vi har bestemt oss, men synes det er koselig å holde det litt for oss selv enda. Familie og nærmeste venner vet det naturligvis. Jeg kaller hun for baby M, mens Nicklas og Teo omtaler hun ved navnet sitt. Blir mer og mer glad i det navnet for hver dag som går :-)
Aktivitet innenfra: Masse. Magen hopper i takt med sparkene  Jeg kjenner flest spark på høyre side under navlen, men oftere og oftere kjenner jeg bevegelser et stykke over navlen. Også på høyre side.
Babyens leie: Hun er veldig aktiv der inne, så det varierer nok en del. En helt annen opplevelse denne gangen, nå som morkaken ligger på baksiden fremfor forsiden. Føler til tider jeg kjenner hver eneste lille bevegelse. Slipper unna en del bekymringer på grunn av det. 
Utålmodig: Ja og nei. Utålmodig etter å bli kjent med henne, få kroppen min tilbake og til fortsettelsen. Samtidig nyter jeg her og nå - da vi er oss tre, med god tid til alt vi ønsker å bruke tiden våres på, som ikke alltid passer med en liten bebis i hus :-)
Vektøkning: Jeg har en vektøkning på +6kg. Så nå veier jeg 64kg. 
Innkjøp til babyen: Halve vognen (sportsdelen), en vugge og andre småtterier :-)
Utstyr som mangler: Alt fra bilsete til seng. Myye med andre ord!
Strekkmerker: To små har dukket opp på magen min. Ellers har jeg bare på "håndtakene" etter forrige svangerskap. Mange ser på det som "kjærlighetsmerker". Jeg derimot synes to svangerskap setter nok spor på kroppen som det er, så jeg trenger ikke flere strekkmerker enn hva jeg allerede har ;-) Men vi får se hvor mange det blir til slutt. Er enda 15 uker igjen sånn ca!
Kynnere: Disse kommer i perioder. Er jeg trøtt og jobber mot kroppen min, kommer dem fort.
Matkikk: Har lenge hatt en greie for brødmat (noe som er veldig ulikt meg). Nå om dagen føler jeg ikke at det er noe spesielt. Rugsprø med brunost er veldig godt da :-)
Plager: Bekken/rygg/hofter/nakke og så smått begynt å kjenne den forferdelige halsbrannen.
Fødselen: Hadde en tøff fødsel sist. Jeg har derfor vært på samtale med sykehuset, og skal på ny samtale i februar/mars. Jeg lever i håpet om at det vil gå lettere neste gang. Prøver generelt og ikke tenke så mye på fødselen foreløpig. Jeg må jo gjennom det uansett.
Tungt: Det er tungt med enorme gravidpupper som tar knekken på skuldre og nakke. Det er tungt med bekken/rygg/hofte-vondt. Men sånn bortsett fra det synes jeg det stort sett er greit å være 25 uker på vei. Merker at magen vokser en del om dagen, og det begynner å bli tyngre. Det igjen forverrer smertene. Så jeg har noen veldig dårlige dager, men glimter til med supre dager også. Disse lever jeg lenge på :-)
Søvn: Jeg våkner ofte, men når jeg først sover er jeg helt bortevekk. Den dårlige søvnen jeg har hatt en periode har begynt å bedre seg. 
Humør: Det er stort sett bra - men jeg blir veldig fort rørt.
Sykehusbagen: Den blir nok først pakket når jeg nærmer meg termin. Altså i slutten av mars.
Neste kontroll: 20. desember hos jordmor.
Storebrors tanker: Han har alltid vært begeistret for babyer, og nå har han mast om å bli storebror i over 1 år. Han gleder seg med andre ord masse, og koser og stryker på magen min. Det blir nok en lang ventetid for han, så vi prøver og ikke prate så mye om det foran han egentlig - bortsett fra når han tar opp praten selv da, som i og for seg er relativt ofte :-) Da jeg hadde omgangssyken for et par uker siden lurte han på om babyen kom nå. Dagen etter da jeg hentet han i barnehagen, lurte han på om jeg hadde tenkt til å kaste opp babyen i dag. HEHE. Vi måtte igjen ta praten om hvor babyer kommer ut, og minne han på at babyen kommer etter vinteren. Det han er mest opptatt av om dagen er at Nicklas og jeg må gifte oss. Hvor han har fått det fra, eller om han vet hva det betyr, er en helt annen sak. Han mener derimot at vi må gifte oss om veldig lenge, før babyen kommer ;-) Mange gullkorn om dagen, ja!

1 kommentar:

Live sa...

Veldig morsomt og spennende å følge bloggen din. Jeg har termin med min førstefødte 1.april, og føler godt vi er i samme båt;) takk for en finfin blogg:)

Håper alt er bra, og at tiden frem mot julaften går smertefritt:) klem Live (lbrustand@gmail.com)