søndag 30. desember 2012

Uke for uke // 27


Vi lever et skikkelig slaraffenliv nå i helgen. Sene netter med film, og treige formiddager i senga. Jeg har med andre ord vært alt for opptatt med å slappe av til å ha tid til å blogge ;-) Nå er det derimot på tide med en ny statusoppdatering. 2/3 av svangerskapet er gjennomført. Vi kan endelig begynne så smått og telle ned. Pappaen i hus er vel trolig den mest utålmodige så langt :-)

STATUSOPPDATERING

Termin: 2. april 
På vei: 27 uker
Fødeplass: Ullevål sykehus (samme som sist)
Antatt lengde på babyen: ca 32cm
Antatt vekt på babyen: ca 1kg
Kjønn: Jente 


Navn: Vi har bestemt oss. Blir mer og mer glad i navnet for hver dag som går. Gleder meg til å dele med dere litt nærmere fødsel :-)
Aktivitet innenfra: Masse. Magen hopper i takt med sparkene  Hun er mest aktiv på kvelden og natten. Får vi en ny natterangler i hus? ;-) Jeg har et godt sovehjerte, og sovner selv når lillejenta har fest i magen til langt på natt. Herlig med masse liv!
Babyens leie: Hun er veldig aktiv, og har foreløpig greit med plass der inne. Er mest spark på høyre siden. Kjennes ofte ut som at hun ligger på tvers av magen, og prøver iherdig å strekke seg!
Utålmodig: Ja og nei. Hittil har jeg vært mer utålmodig etter og ikke være gravid lenger, fremfor og faktisk få en ny liten bebis i hus. De siste dagene har jeg derimot begynt å glede meg enormt til å få baby M ut til oss og bli kjent med henne. Prøver allikevel å nyte her og nå, og med friheten som følger med en 4åring fremfor en nyfødt liten klump :-)
Vektøkning: Jeg prøver å fortrenge det, men nå er vektøkningen på +7kg. Jeg veier 65.


Innkjøp til babyen: Halve vognen (sportsdelen), en vugge, bilsete + base og andre småting :-)
Utstyr som mangler: Vi begynner å nærme oss mål. Det som gjenstår er ting til babyrommet!
Strekkmerker: Jeg trodde jeg hadde fått et par nye strekkmerker, men de er borte nå, så jeg så vel bare feil :-) Har derimot noen etter forrige runde. Hvis jeg ikke husker helt feil la jeg først merke til flesteparten etter fødselen. Tipper jeg får meg et par overraskelser i ettertid denne gangen også!
Kynnere: Disse kommer i perioder. Er jeg trøtt og jobber mot kroppen min, kommer dem fort.
Matkikk: Har lenge hatt en greie for brødmat (noe som er veldig ulikt meg). Nå om dagen føler jeg ikke at det er noe spesielt. Rugsprø med brunost er veldig godt da :-)
Plager: Bekken/rygg/hofter/nakke og så smått begynt å kjenne den forferdelige halsbrannen.
Fødselen: Hadde en tøff fødsel sist. Jeg har derfor vært på samtale med sykehuset, og skal på ny samtale i februar/mars. Jeg lever i håpet om at det vil gå lettere neste gang. Prøver generelt og ikke tenke så mye på fødselen foreløpig. Jeg må jo gjennom det uansett.
Tungt: Det begynner å bli en del tyngre nå. Føler jeg vokser både her og der om dagen, og ser fram i mot de neste tre månedene med skrekkblandet fryd. Ellers har jeg hatt noen gode dager nå i jula, uten stress, og det har vondtene mine virkelig hatt godt av :-)
Søvn: Jeg har et godt sovehjerte om dagen, for å si det mildt. Veldig trøtt.
Humør: Det er stort sett bra, men jeg er veldig lettrørt. 
Sykehusbagen: Den blir nok først pakket når jeg nærmer meg termin. Altså i slutten av mars.
Neste kontroll: 24.januar hos jordmor.

Jeg håper dere alle har hatt en finfin helg. Straks går vi inn i et nytt år. 2012 har på mange måter vært et fantastisk år, men også et trist ett. Håper 2013 kan by på mange flere positive overraskelser :-)

7 kommentarer:

Silje mamma til Robin og Lillebror i magen sa...

Nydelig mage Monica :)

Monica Jensen sa...

Tuusen takk <3

Jona sa...

Så fin mage du har altså.
Alltid gøy å lese om graviditeten til andre som er ca like langt på vei som meg :)

Silje mamma til Robin og Lillebror i magen sa...

SV : Vi er det, vi er i termin gruppa sammen på BV også :) hihi.
Jeg er litt bak deg ! Blir koselig med april barn ;)

Véronique sa...

Nydelig mage du har ♥


KLem

Frøken K sa...

Du ser superbra ut!! Nesten så jeg savner min gravid-mage.. men husker enda godt ubehagelighetene .. hehe

Monica Jensen sa...

Tusen takk alle sammen <3