torsdag 24. januar 2013

En liten sniktitt

Huset er nyvasket. Bilen er nyvasket. Vi er forsåvidt klare for helg, vi. Også på en Torsdag a gitt ;-) Lille luring er hentet tidlig i barnehagen. Han nyter litt rolig tid i sofaen, mens jeg gjør det samme. Denne dagen har vart i en liten evighet. Kanskje ikke så rart at det føles sånn, siden jeg har vært våken siden klokken seks og på farten siden klokken ni - med en liten powernap på sofaen til mamma mellom halv ett og halv to. Sånt er en nødvendighet til tider skal jeg si dere ;-) Kjæresten og jeg møttes også for en kjapp lunsjdate. Torsdagskos!

Jeg tenkte jeg kunne vise dere en bitteliten sniktitt av baby M sitt rom. Jeg tror det kommer til å bli veldig fint når det til slutt er ferdig - med duse, behagelige farger. Nå gjenstår bare koseting. Som å legge på plass klær, re seng, henge opp lamper og bilder. Jeg gikk plutselig fra å føle at jeg hadde dårlig tid, til å sitte med følelsen av at jeg har sinnsykt god tid. Det er deilig det! Det kan jeg takke kjæresten for 


Ellers i dag har jeg vært hos jordmor. Det var godt med en ny time. Med unntak av lavt blodtrykk (som er normalt for gravide), var alt i sin skjønneste orden. Vi fikk også tatt en kjapp undersøkelse, for å sjekke om disse vonde kynnerene jeg har hatt har hatt innvirkning. I forrige svangerskap fikk jeg nemlig 3 cm åpning med mindre vondt enn hva jeg har hatt nå - riktignok litt senere i svangerskapet. Alt var heldigvis slik det skulle være. Da får jeg bare tenke at kynnerene kun er her for å plage meg litt. Baby M trives enda godt i magen min, og bra er det. Selvom rugemaskinen er utålmodig trenger ikke hun å være det - enda ;-)

Vi pratet også litt om tiden fram til fødsel og selve fødselen. Det blir hyppigere kontroller nå fremover, noe som alltid er betryggende. Jeg kjenner meg selv rett, og de siste ukene fører med seg litt flere bekymringer for min del. Det er rart å prate om fødsel allerede... Det føles så innmari innmari fjernt for meg. Èn ting som derimot er sikkert, er at jeg kommer til å være mer klar enn redd når termin nærmer seg. Tiden kan ikke gå fort nok akkurat nå! I mellomtiden må lille frøken vokse seg stor og sterk, slik at hun er godt rustet for livet utenfor livmoren min. Foreløpig er det flere tegn som tyder på at hun ligger litt under gjennomsnittet - både vekstestimering på ultralyd og symefysemålet (som nå er under streken). Jeg spiser mer enn nok, men jeg er flinkere til å holde meg unna søtsaker dette svangerskapet. Hvertfall så langt. I tillegg var både Nicklas og jeg små bebiser da vi kom til verden. Det kan jo ha litt å si det også. Ingen grunn til bekymring hvertfall :-)


Nå skal jeg legge hodet på skulderen til sønnen min, som er en skikkelig kosegutt på ettermiddagene, før det er tid for middagslaging. Den lager vi oftere og oftere sammen. Han synes det er rimelig morsomt å hjelpe til med den biten. Kutte alt som kuttes kan ;-) Av og til må man bare lukke øynene, og la han ordne litt selv. Det går jo som regel veldig bra *bank i bordet*!

Ha en fortsatt fin dag!

Psst: Husk at du har ut dagen på å melde deg på min give away som jeg har gående nå i samarbeid med Happymum.

9 kommentarer:

Tonje sa...

Åå, den kosekaninen var skjønn! Hvor er den fra? :)

Så deilig når ting begynner å komme på plass! :) Hvor stor tror de hun er ved termin?

Kos dere med middagslagingen! så gøy at han vil hjelpe til :)

Monica Jensen sa...

Jeg mener jeg kjøpte den på Kappahl faktisk :)

Hun er målt til å være ca 3kg. Så ikke FOR liten altså :) Bare en kontrast til storebror, som var 4014gram :)

Ja, det er gøy med litt selskap på kjøkkenet. Ting tar gjerne litt lengere tid, men han synes det er så stas, og det er det viktigste :) Ikke dumt å lære seg til å hjelpe til heller. Det er vel ikke lenge før jeg må mase på han for å få han til å bidra her hjemme tenker jeg :P

Tonje sa...

Ah, da skal jeg titte innom der! Vesla har en derfra fra før, med et lam på, men den er jo "utkost" :p Gjenstår å se om hun godtar å gi den fra seg da :p

Godt hun ikke er veldig liten! Men 1 kg i foskjell er jo en kontrast ja! Hvor lang var Teo? :)

Monica Jensen sa...

Hun er målt til å være 7% under gjennomsniittet, så det er jo ikke noe bekymringsverdig :)

Han var 52 cm lang :)

Anonym sa...

Hei Monica :-)

Jeg er en jente på 21 år og har hatt plager i rygg, nakke, skjevt bekken osv over lengre tid. De samme symptomene som du hadde beskrevet.
Nå på Tirdag (22/01-13) har jeg vært å fått "Atlasbehandling" og kjenner allerede bedring. Jeg kom over bloggen din når jeg søkte opp "atlasbehandling", og i den forbindelse så tenkte jeg å spørre deg hvilken virkning behandlingen har gitt deg?:-) Ser at d begynner å bli en stund siden du gjorde nå og synes det er spennende å høre andre sine meninger. Håper du har tid til å svare meg :-) Hilsen Elise (Tr.heim)

Monica Jensen sa...

Hei Elise :)
Så bra at du merker bedring! Ingenting er bedre enn det!

For min del fungerte ikke behandlingen, og atlasen hoppet ut av posisjon bare dager etter - uten at vi forsto hvorfor. For min del økte smertene betraktelig etter behandlingen, og like etterpå ble jeg sykmeldt og vært det siden. Kroppen stoppet helt opp, og jeg fungerte ikke i det hele tatt. Siden har det vært en evig berg-og dalbane. Håper jeg finner løsninger/treningsformer som kan hjelpe meg etter svangerskapet :)

Fortsatt god bedring og lykke til :)

Siv Helene sa...

Og innrede babyrom er noe av det gøyeste :) Jenta mi er 3 mnd og jeg driver med det nå.. Tihi :)

Lykke til videre med rommet :) Gleder meg til og se mer !

Har foresten sendt deg invitasjon til bloggen min.. Legg igjen en lyd om du kommer inn :)

Anonym sa...

Hei! Er det lov å spørre hvor du har kjøpt de putetrekkene med paljetter?:)

Anonym sa...

Hei! Er det lov å spørre hvor du har kjøpt de putetrekkene med paljetter?:)