torsdag 31. januar 2013

Fragile child

I dag har Teo og jeg kost oss sammen fra morgen til kveld. Fri fra barnehage og fri fra husarbeid. Det er perfekt før en helg borte fra hverandre - som han skal tilbringe med pappaen sin, samtidig som Nicklas og jeg rømmer til fjells der bryllup og feiring venter. Stikkord for dagen; masse kos, gode venner, god mat, familie og hemmelig oppdrag ;-)

Her om dagen "etterlyste" fotograf Gina Englund barn til et eget prosjekt hun jobber med, i forbindelse med sin deltakelse i NM. For moroskyld sendte jeg inn et par bilder av Teo. Til min store glede ringte hun meg opp samme dagen. Han var perfekt til det hun så for seg. Vi dro til hennes fotostudio på Kolbotn, like spente begge to. Da vi ankom dette herlige studioet ble Teo forklart hva som skulle skje, samtidig som vi koste oss med kaffe og saftpose. Deretter var det bare å sette i gang... 


Fragile child var temaet. Det er ikke bare bare å sette en fireåring foran et kamera med beskjed om og ikke smile. Det strider jo helt mot deres natur. I alle år har de fått høre "smiiiiil" hver gang et kamera har dukket opp. Plutselig skulle han sitte helt rolig på en stol og se sårbar ut. Slappe av i kroppen. Slappe av i ansiktet. Slappe av i munnen. Vet du hva som skjer hvis du ber en liten gutt om å slappe av i munnen? Han blir enda mer fokusert på munnen sin. For hvordan slapper man egentlig av i munnen? 

Han fikk utfordret seg selv i dag. Det var en vanskelig oppgave for en 4år gammel aktiv liten gutt, som alltid har et smil på lur. Samtidig synes jeg han var innmari flink. Han fulgte alle instrukser han fikk, og gjorde så godt han kunne. Nå er vi spente på resultatet. Mange av bildene endte med smil, men jeg tror allikevel hun fikk knipset noen som passer perfekt til temaet. Det blir spennende å se!

Etterpå feiret vi, og han fikk en liten belønning av meg for jobben han hadde gjort. Nå sover selvsagt lillegutt, og jeg skal begynne å pakke til både liten og stor for helgen. Resten av kvelden står avslapping i fokus, sammen med kjæresten som forhåpentligvis kommer inn døren hvert øyeblikk. Jeg titter nok innom i morgen igjen :-) Ha det bra!

2 kommentarer:

Cecilie rørvik sa...

hehe så morsomt! Ikke rart hun villle ha en sånn sjarmør :) Han utstråler jo så mye sjarm gjennom bilder den gutten. Så kult :) !! God helg og god tur :)

Siv Helene sa...

Åh så artig :) Jammen flaks <3