onsdag 30. januar 2013

Lite innhold


Det er ikke mye jeg har rukket å kjede meg dette svangerskapet. Har jeg hatt én hviledag i ny og ned, har jeg satt uendelig pris på den dagen. Januar kom derimot og dunket på døren min, og for hver uke som går får jeg mindre og mindre å gjøre. Var det ikke det jeg ønsket? Vel, jeg ønsket tid til å høre på egen kropp, men samtidig går jo dagene fryktelig treigt nå om dagen. Jeg pusler med mitt her hjemme. Leiligheten skinner til enhver tid. Babyklær blir vasket. Jeg spiser mat. Jeg ser på håret mitt som gror... Og sånn går no dagan! 

Plutselig føles 8-9 uker ut som en evighet. Jeg liker nemlig å ha mange baller i luften. Jeg trives med å stresse. Løpe fra A til Å, pådra meg kynnere og et bekken fra helvete - det er kanskje sånn jeg liker å ha det? Jeg må i hvertfall være ærlig å si at livet var en del morsommere da jeg hadde full timeplan. For ja, det har jeg hatt, på tross av at jeg har vært sykmeldt. Nå prøver jeg å finne ting å fylle ukene mine med, for ellers blir det noen innmari lange uker. Mellom avtaler jeg legger prøver jeg å nyte roen - for det er ingen hemmelighet at den tar tidsnok slutt den også. Snart står jeg her og bysser på femte timen, og har verken rukket å få i meg den tørre brødskiven eller gre kråkereiret av et hår. Vi får satse på at det ikke blir sånn, men det er nettopp det, man vet aldri hvordan livet blir med en liten nyfødt i hus - på tross av at man har vært gjennom det en gang før. Alle mennesker er forskjellige med ulike behov, det gjelder jo også nyfødte :-)

Neste uke har jeg booket hele tre avtaler. Eller... To av dem er time hos jordmor og time hos fysioterapeut. Det må jo gjøres det også. Mellom disse avtalene får jeg huke tak i venninner som også er hjemmeværende. Alltid greit med litt selskap på dagtid. Man kan savne den voksenkontakten når man går hjemme dag etter dag! Nå kom jeg nettopp inn døren etter å ha fartet fra æren til æren i noen timer. Deilig. Nå skal jeg videre til barnehagen, og deretter videre for å besøke Live og Jesper. Endelig en dag da det skjer noe. Det liker vi!

Så ja... Dagene kan ha litt lite innhold. Nyt det, sier folk til meg. Jeg prøver. Virkelig. Allikevel liker jeg dager der jeg har både det ene og det andre på timeplanen. Sånn som i morgen for eksempel.. Da skal Teo og jeg gjøre noe spennende, som jeg håper blir vellykket :-)
Vi sees!

1 kommentar:

Jona (Mammalivet i Berlin) sa...

Kjenner meg så igjen i mye av det du skriver. Jeg går for tiden og tripper hjemme og bare venter på det nye, store som skal skje. Liker også å ha mye på planen og klarer sjelden å ta en rolig dag uten å føle at jeg har kastet bort tiden. Prøøøøver så godt jeg kan å slappe av, for som du sier, så kommer utfordringene nok som perler på en snor når babyen er her :)