mandag 7. januar 2013

Prinsesserommet

Hittil har jeg bare tenkt på hva slags møbler som skal inn på det kommende babyrommet. Nå har jeg også fått øynene opp for litt interiør som kan pynte opp rommet. Etterhvert som det går fra å være et babyrom til et jenterom, vil jo hjemmekoselig-biten falle på plass av seg selv. Allikevel er det hyggelig å kunne pynte det opp litt før fødsel også, slik at man virkelig ser at det er en liten jente som joiner familien vår :-)

Fargen på veggen er delikat. En lys og lun gråfarge. Gardinene er hvite. Det samme vil kommoden og babysengen være, med hvit sengehimmel-og kant til. Det enkle er ofte det beste er som regel min mening. På veggen skal bokstavene i navnet hennes henge - akkurat sånn som på storebror sitt rom. Jeg må vel også finne et par bilder å dekorere veggene med, men det er alltid et evighetsprosjekt, så vi får se hva vi ender opp med. Vi skal også dele dobbelsengen/gjestesengen i to, og beholde den ene delen. Den får plass på babyrommet, og skal "pyntes" med et passende sengeteppe - jeg må bare finne det perfekte først. Det er greit med en ekstra seng hvis vi får overnattingsbesøk. Det er også greit med en ekstra seng, slik at mammaen og pappaen i hus har et sted å "rømme" til hvis/når man har behov for å sove ut. Rommet vil med andre ord være veldig nøytralt i fargene, og hadde passet like fint til en liten gutt, som til en liten jente. Det er der dilldallet kommer inn. Dilldallet skal vise verden at her bor det en liten frøken :-)

Jeg har funnet drømmelampen med stor D. Den vil gjøre så mye med rommet, at jeg vil angre om jeg ikke får slått kloa mi i den. Mer jentete blir det ikke, rett og slett!

Kjæresten er ikke like begeistret som meg. Han synes den er too much. Han har derimot gitt meg "klarsignal" (i den grad han må gi meg det, da interiør ikke stor høyest på hans liste på generelt basis) til å kjøpe den, hvis jeg henger den opp selv. Jeg må med andre ord få litt hjelp fra en elektriker-kompis... Jeg har nemlig filla peiling på lamper og den slags ;-) Den er kanskje ikke på topplisten til far i huset, men nå er det jo heller ikke han som skal "bo" på rommet ;-)

Etterhvert som rommet er klart, og kun dilldallet gjenstår, skal jeg snuse for alvor rundt i ulike interiørbutikker - etter inspirasjon og skatter som kan passe fint på et lite jenterom. Det gleder jeg meg til. Dette er trossalt første babyen jeg har hatt muligheten til å innrede et babyrom til, så dette skal jeg virkelig kose meg med. Jeg savnet akkurat den biten masse når jeg gikk gravid med Teo, men da var det dessverre ikke plass nok. Nå derimot, nå skal jeg få oppleve det også. Jeg lover at jeg ikke skal ta mer av enn hva lommeboken tillater. Som sagt, det enkle er ofte det beste - og jeg vil nødig overfylle rommet med masse tull. Men litt dilldall, det må til :-)

5 kommentarer:

Jona (mammalivet i Berlin) sa...

Det var prinsesselampa si det ja! hehe. Hvorfor ikke sier jeg! Er jo bare koselig å kunne innrede et skjønt rom til dem når de er så små. Så fort de blir litt større er det ikke sjangs i havet lenger for at vi skal ha noe å si ;)

Frøken K sa...

Ja! Jeg malte også rommet til frøken i en varm gråfarge og har hvite møbler.. Mens alt det andre skriker ut at her bor det en jente :-)
Jeg er i alle fall kjempefornøyd med den komboen :-)

Anonym sa...

Den lampa vart helt nydelig!:) Kan jeg spørre hvor du fant den?:) Hilen Kathrine

Jenny sa...

Den lampa er skjønn.
Jeg har funnet noe liknende på Pinterest, en DIY-sommerfugllampe eller bare uro, som jeg har gått i gang med å kjøpe inn til. Tenkte å henge høyt opp under taket over senga til skatten min.

Jeg visst ikke at det gikk an å kjøpe ;-)
Håper du koser deg med innredning av prinsesserom!

Annette sa...

Veldig fin lampe :))