onsdag 2. januar 2013

Tips i smokkeverden

Nå som det snart kommer en ny liten bebis i hus må jeg igjen sette meg inn i utstyr-og babyverden. Hva trenger man? Hva er overflødig på utstyrslisten? Hva gjør man med en baby igjen? Jeg føler meg helt fersk i gamet, men som en andregangsmamma har jeg hørt rykter om at alt vil bare gå av seg selv når jeg først sitter der med babyjenta i armene mine. Gamle kunster vekkes til live, og jeg vil kjapt huske hvordan ting skal gjøres - og ikke gjøres. Jeg har nemlig noen bjørnetjenester på lista som jeg skal unngå denne gangen, for å si det sånn!

Nå har litt av hvert dukket opp i hus. Det er fortsatt mange ting som mangler, men det blir lettere å få oversikt når ting får sin plass her i huset. Det vil si når barnerommet begynner å nærme seg ferdig. Det har vi foreløpig ikke begynt på enda, men når vi først begynner vil vel det gå rimelig kjapt og greit for seg, satser vi på. Her om dagen dukket det opp en pose med smokker i postkassen min. Teo var et skikkelig smokkebarn, noe jeg forsåvidt syntes var rimelig greit. Ikke minst er det en smart liten sak hvis du bekymrer deg for krybbedød. Med andre ord håper jeg denne jenta også blir glad i smokkene sine. Hun har i hvertfall et lite lager på plass allerede, takket være MAM.


Det som er så fint, enkelt og greit med smokkene fra MAM, er at de kommer i en veldig kjekk beholder. Den er ikke bare grei å oppbevare smokkene i, men den fungerer også som sterilisator. Du fyller enkelt og greit opp oppbevaringsboksen med vann (det er merket med hvor mye vann), og deretter putter du hele boksen inn i mikroen i 3 minutter. Vips så har du smokker som er ferdig steriliserte og klare for bruk. Enklere blir det ikke! Du må selvsagt ikke ta smokken rett fra det varme vannet og inn i munnen på barnet ditt - men det er forsåvidt overflødig informasjon føler jeg. Sunn fornuft :-)


Oppbevaringsboksene er også greie å ha i stellevesken, med to smokker i. Da har du alltid en ren smokk på lur om barnet ditt skulle miste smokken på bakken - noe hun eller han vil gjøre, x-antall ganger, tro du meg ;-) En annen ting jeg liker er at smokkene kommer i duse farger!


Jeg har også to bokser, som jeg ønsker å gi bort til to lesere. En boks til ei lita jente, og en boks til en liten gutt. Alt du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar under dette innlegget :-)

Nå skal jeg lene meg godt tilbake i sofaen med god samvittighet. Teo og jeg har vært på farten siden åtte i dag tidlig. Det startet med 4årskontroll på helsestasjonen. Stolt mamma som jeg er, må jeg skryte litt av sønnen min. Han ligger nemlig foran gjennomsnittet både motorisk og intellektuelt. Ingen tvil om at han er min sønn, nei ;-) Vi har også fått handlet inn for hele uken, vasket leiligheten, og lekt med de nye naboene våres. Jesper og Live har også vært her på playdate og middag. Nå sover lillegutt, og mor i huset har vondt i magen etter en lang, men fin dag. Nå skal det bli godt med stillhet og alenetid frem til kjæresten kommer hjem om ca tre timer :-) 

Helt til slutt; håper du vil melde deg på. Et par smokker koster ikke allverden, men alt man kan få med seg gratis på veien er vel ett pluss, er det ikke? :-)

Klem fra meg**

Innlegget er skrevet i samarbeid med MAM

19 kommentarer:

Silje mamma til Robin og Lillebror i magen sa...

Så søte smokker ;) Ønsker meg gjerne til Lillebror !!

Christine sa...

Hei hei!
Det er godt å kunne lese alt du sjekker ut Monica, så slipper jeg;-) hi hi..
Er jo noen år siden jeg fikk nr.1 å..
Lykke til med ordning av barnerom og alt annet som følger med det nye familiemedlemmet:)

Klem Christine

Live sa...

Jeg blir gjerne med på konkurransen:) har jo snakket litt med deg tidligere, og jeg venter prinsen 1.april:) klem

Muffins sa...

Fine smokker, og smarte oppbevaringsbokser. Jeg ønsker meg jenteboksen :)

Frøken K sa...

Åh, skjønner godt du blir stolt av gutten din! :-)

Smokker ja.. Har en liten frøken som til nå utelukkende har brukt det i vogn og bilsete, men nå begynner hun virkelig å få sansen for det, gitt.. Foreløpig har jeg bare hatt suksess med NUK-smokker, men MAM har jeg faktisk ikke prøvd!

Maggie sa...

Kunne godt ha tenkt meg guttesmokkene. Her kommer det tvillinger i april og da er smokk et must :)

Maggie sa...

Kunne godt ha tenkt meg guttesmokkene. Her kommer det tvillinger i april og da er smokk et must :)

Mari Johanne sa...

Alltid kjekt med litt konkurranser, og ikke minst når det er så kjekke premier:) Jeg får min første prins i april :)

Elisabeth sa...

Så smart med boksene til sterilisering!

Vibeke sa...

Smokker er alltid kjekt. Og genialt at de kommer i boks som kan brukes til sterilisering. Her kommer det to jenter med termin i begynnelsen av april. Så smokker må de nok ha :)

Tonje sa...

Her melder min lille smokkeglade frøken seg på! :)

Mona sa...

Venter selv en liten i mars og hadde ikke vært feil med smokker til lille bøllen vår! :) Skulle jeg være så heldig ville jeg hatt gutteboksen! :)

Tonje sa...

Ønsker meg jentesmokkene, så kan jeg gi den i gave til en god venninne som venter barn =)

Heidi sa...

Min baby er snart 5 mnd og smokken går i golvet hundre gangar for dag. Så dettehadde vore supert :-)

Anonym sa...

Hei! Ønsker meg til lillesøster i magen :) Camilla, toyotacrown@hotmail.com

Gulla sa...

Melder meg på denne :)

Venter tvillingingar, ein av kvar så det er det samme kva det blir :)
stor klem :)

Drømmeland sa...

Hyggelig gave å gi bort:)
Ingeborg

HildeM - Lykkelig med liten sa...

Jeg er gjerne med og krysser fingerne for babyen i magen! Vi tror det er en jente, og tar sjansen og ønsker meg til jente om jeg er den heldige! ♥

Klem

Sandra Anett sa...

Venter en lita jente i april, så jenteboksen hadde vært helt supert om jeg skulle være så heldig å vinne :D