mandag 21. januar 2013

Uke for uke // 30


Nå er det tre uker siden forrige oppdatering, så da slår jeg til med en ny en i kveld ;-)

STATUSOPPDATERING

Termin: 2. april 
På vei: 30 uker (teller ikke med dager, for er usikker på om jeg bytter uke på fredager eller søndager)
Fødeplass: Ullevål sykehus (samme som sist)
Antatt lengde på babyen: ca 36cm
Antatt vekt på babyen: ca 1600gram
Cm rundt magen: Forrige uke kunne jeg måle 97cm(!). Har vel bikket 1meter nå.
Kjønn: Jente 
Navn: Vi har bestemt oss. Skal dele med dere om ikke så veeeldig lenge :-)
Aktivitet innenfra: Stort sett masse. Hun kan holde på i mange timer i strekk, og til tider føler jeg meg mørbanket. Innimellom har hun dog noen rolige dager, men det er vel heller nødvendig når man ellers har et så høyt aktivitetsnivå ;-)
Babyens leie: Hodet er plassert godt ned i bekkenet nå, og det merkes. Teo festet seg allerede i uke 32, men siden jeg er annengangs er det ingen selvfølge at det skjer denne gangen.
Utålmodig: Ja, nå begynner jeg å bli ordentlig utålmodig. Av flere årsaker. Klar for neste kapittel :-)
Vektøkning: Nå veier jeg 66 kg. Jeg har altså en vektøkning på +8kg. La på meg latterlig mye de siste ukene i forrige svangerskap. Håper virkelig det ikke blir sånn denne gangen!
Innkjøp til babyen: Det meste er på plass. Nå er det vel heller innkjøp til mor i huset som gjenstår, som brystpumpe og diverse. Stelleprodukter må vi naturligvis også ha, men det er sånn siste liten-greie!
Utstyr som mangler: Vi begynner å nærme oss mål. Får litt mer oversikt når babyrommet er mer eller mindre klart :-)
Strekkmerker: Ingen som jeg kan se foreløpig, men flere så jeg først etter svangerskapet forrige gang!
Kynnere: Masse! Har vært nervøs for at det var mer enn bare kynnere ved ett tilfelle..
Matkikk: Ikke noe spesielt. Rugsprø med brunost er fortsatt godt. 
Plager: En del..
Fødselen: Den tenker jeg ikke så mye på. Både gruer og gleder meg. Det er en grunn for at man går gravid i ni måneder, og det er fordi at man skal rekke å bli skikkelig drittlei slik at man ser fram imot fødselen ;-) Får derimot grøssninger når jeg tenker på hva jeg faktisk skal igjennom, men satser på at det går lettere enn sist gang :-)
Tungt: Oh yes! Føler meg som en hvalross. Å ta på sko begynner å bli et prosjekt!
Søvn: Jeg er dødstrøtt om dagen, men fikk konstatert lave jernverdier i dag, så det er kanskje ikke så rart. Sover dog best på formiddagen, dessverre..
Humør: Jeg er stort sett glad, på tross av diverse plager!
Sykehusbagen: Den blir nok først pakket når jeg nærmer meg termin. Altså i slutten av mars.
Neste kontroll: Førstkommende torsdag. Ser fram imot den timen. Har mange spørsmål om dagen!

12 kommentarer:

Jona (Mammalivet i Berlin) sa...

Så nydelig du er! Gratulerer med 30 uker! :)

Silje mamma til Robin og Lillebror i magen sa...

Så fin mage :)) Og fin oppdatering ..
hilsen fra April 2013 ;))

Live sa...

Du ser helt smashing ut:) hurra for 30 uker:)

Frøken K sa...

Kan rapportere at du fremdeles ser smashing ut og ingen gravid-nese i sikte, hehe.
Iiiiik, det nærmer seg med stormskritt! Nå MÅ du slappe av.. Jeg dreit på draget og hadde ikke sovet på nesten to døgn da fødselen (og de supervonde riene med få minutters mellomrom) startet. Hadde jeg vært litt mer opplagt, tror jeg at jeg hadde taklet det bedre.. Så vær flink pike og slapp av :-)

Siv Helene sa...

Hei Monica :)

Gratulerer m lille i magen <3

Jeg er på utkikk etter flere blogger og lese og likte din veldig godt :) Har selv blitt mamma for 3,5 mnd siden så vi har sikkert noe felles og lese og skrive om :D

Bloggen min er lukket men kan sende deg en invitasjon om du ønsker og følge den ?

Isåfall legg igjen e.posten din her så sender jeg en invitasjon

Ha en fin dag :)

Monica Jensen sa...

Takk, så snille dere er mot meg <3 :))

Monica Jensen sa...

Siv Helen: vil gjerne ta en titt :) mon_jensen@hotmail.com :)

Anni sa...

Hei. Så fin magen din er! Blir helt babysyk selv! Må bare spørre om noe, mulig jeg er helt på bærtur... Men har sett noen episoder av ungemødre, vel og merke gamle episoder... Har Niklas vært med der? Hehe, jeg tar sikkert feil, men var en som het det fra ski området som kunne ligne på en enda yngere versjon av han:-)

Monica Jensen sa...

Anni:
Tusen takk <3

Haha, nei, han har ikke vært med i Unge Mødre :D Da må han i såfall ha en dobbeltgjenger! ;)

Anonym sa...

Hei :) er så glad for at jeg har funnet bloggen din! Er selv gravid og har en datter på 3 1/2 fra før. Er 24 uker nå, så ikke veldig mye kortere enn deg. Legg gjerne med fler bilder av deg så jeg får mer inspirasjon til klær... syns det er vanskelig å kle seg varmt og fint samtidig, ser så fort tjukk ut, mer enn gravid...
Og del gjerne tanker og erfaringer om babyutstyr, alt! Føler jeg har glemt alt sammen...
Ha en tipptopp onsdag :)
Klem fra Ina

Tonje sa...

Hurra for 30 uker! :D
Så fin du er med bebismagen! :))

Monica Jensen sa...

Ina:
Det er SÅNNE kommentar jeg elsker å få. Litt feedback på hva jeg kan skrive mer om :)

Da håper jeg du vil like dagens innlegg ekstra godt: http://www.monicajensen.org/2013/01/klestips.html :)

Ha en fin dag!