torsdag 14. februar 2013

Gratis babypakker // VD

Fin Torsdag til dere, tittere!
Her lar jeg den store kjærestedagen gli forbi i stillhet. Lista over positive egenskaper hos min kjære er enorm. Romantisk står derimot ikke på den lista. For all del, en sjelden gang kan han slå til, men det skjer ikke på dager som dette. Jeg har derfor ikke nevnt VD med ett ord her hjemme, og har dermed heller ikke bygget opp noen form for forventninger som da ikke blir innfridd. Kose oss med god middag og kjærestekos, det skal vi gjøre - men det er noe vi setter av tid til støtt og stadig, og er dermed ikke noe unntak kun fordi det er 14. februar. 

Jeg må innrømme at jeg har en bitteliten ting på lur til han, som har ligget på vent i over en måned. En liten bok, fra meg til han - med dagens dato (pluss våre navn) skrevet på førstesiden. Som den luringen han er fant han selvsagt den i går i min "hemmelige" boks som han ellers aldri snuser i, og kom smilende ut fra kjøkkenet etter å ha bladd seg gjennom sidene. Han klarte til og med å spørre hvorfor akkurat den datoen sto skrevet i boken. Det sier vel litt om hvor observant han er når det kommer til O´ den store kjærestedagen. Samtidig er han litt søt der han lever i sin uromantiske boble - hvor han innbiller seg at å tenne ett stearinlys er den store betegnelsen på romantikk ;-) 

Vel, dagen min har derfor ikke gått med til å handle inn roser, hjertelys og konfekt. Jeg har brukt dagen på kjedelige praktiske innkjøp og ikke minst på tokt etter alle gratispakkene vi gravide får utdelt fra forskjellige butikker. Det er virkelig mye fornuftig som følger med disse pakkene, og alt som er gratis er jo flott, eller hva? 


Det er ikke alltid like lett å ha oversikten i babyjungelen. Jeg legger derfor ut en liten oversikt over hvilke butikker (eller lignende) som deler ut gratispakker og hvor dere kan bestille dem fra. Jeg kan ikke love at alle pakkene er med på denne listen, da jeg selv ikke har 100% oversikt, men her er i hvertfall noen som er greie å få med seg :-)


 • BabyBox – Apotek1 og Pampers står bak dette tilbudet. Her kan du motta en gratis boks med ting til babyen og foreldrene. Pakken inneholder blant annet stelleprodukter, bleier, ammeinnlegg, kosttilskudd for ammende og bladet Foreldre & Barn. Boksen kan bestilles fra 2 måneder før termin, til 3 måneder etter at barnet er født.
 • BAM - gratis pakke med produktprøver fra ulike produsenter, samt boken “Bare spør” skrevet av jordmor og helsesøster. Alle som mottar denne pakken, er også med i trekningen av en produktpakke fra Stokke®.
 • Barnas Hus – Barnas Hus tilbyr i samarbeid med barneutstyrsprodusenten Reflex en gratis bleiebøtte fra Angel Care. Gravide fra uke 28, eller foreldre med barn inntil 3 måneder kan benytte seg av dette tilbudet.
 • Liberoklubben – meld deg inn og få en gavepakke til den nyfødte, fylt med babyting av ulik art. Når babyen er cirka 5 måneder, mottar du ytterligere en gave, “Up and Go”-boksen med ting til mor og barn.
 • Rimi - Rimi deler ut 2 gratis barnepakker, en til den nyfødte og en du mottar når babyen er mellom 6 og 12 måneder gammel. Rimis barnepakker inneholder et variert utvalg produkter til babyen.
 • Weleda- meld deg på Weledas nyhetsbrev som utgis 4 ganger i året, og motta en  en gratis pakke med ulike pleieprodukter til babyer.
 • Angelcare- for deg som er gravid og bor i nærheten av Barnas Hus eller Reflex-butikker, kan du hente en gratis bleiebøtte fra Angelcare til en verdi av 199 kroner.


 • Nå skal jeg nyte sluke en kopp med bringebærbladte, før jeg etterhvert skal ta turen bort til barnehagen der mini-me forhåpentligvis koser seg. Ha en fortsatt fin dag - med romantikk i luften eller ei :-)

  3 kommentarer:

  Jona (Mammalivet i Berlin) sa...

  Så praktisk med sånne gratispakker! Jeg har ikke funnet noen sånne her i Tyskland. Tyskere er ikke særlig glade i å gi bort ting gratis haha!
  Men vi har også fått unna noen praktiske innkjøp i dag da, så nå gjenstår kun 1-2ting på lista, så kan Lillebror bare komme :D

  Hvordan går det forresten med smertene som du hadde i bekkenet? Hadde ikke du sånne strålende smerter når babyen beveger på seg? Jeg har fått dette nå ila de siste to ukene, og klarer knapt å gå to meter før baby beveger seg og jeg hyler ut i smerte! Utrolig kjpt når jeg ellers har null plager sånn sett. Bare en baby som ligger sinnsykt langt nede i bekkenet!

  Monica Jensen sa...

  Ja, gratispakker er kjekt. Jeg blir overrasket over innholdet også. Det er ikke noe dritt de gir bort, for å si det sånn :) Mange sånne småting som gjerne går i glemmeboka ;)

  Bekken/hofte/rygg-smertene er der noe veldig, men sånn har det vært i lang lang tid. Her stråler det ned i det ene benet, og det kommer trolig fra isjiasnerven (det er min konklusjon hvertfall), og da klarer jeg ikke å tråkke ned på beinet i det hele tatt. Sånn var det før svangerskapet også (selvom det er hyppigere nå), og har ingenting med at babyen beveger på seg i mitt tilfelle :)
  Når hun borrer seg nedover mens jeg går hender det dog at jeg må stoppe og samle meg litt, for å si det sånn. Svært ubehagelig, og verre blir det :D

  Jeg er så spent på når fødselen din starter og hvordan :) Nærmer seg med stormskritt nå!

  Fødte du begge jentene på overtid? :)

  Marianne Beate sa...

  Så flott liste! Perfekt med prøvepakker, siden jeg skal ha min første aner jeg jo ikke hva som er bra og dårlig:-)