tirsdag 5. februar 2013

Her går det unna!

Dagen vår startet med falsk krupp. Vi har derfor bestilt vår. For all del, den snødekte utsikten er fin å se på den, men nå ønsker vi oss bare veier, olajakke, sol som varmer og bebis på utsiden av magen. 


Over til falsk krupp.. Det var heldigvis en mild form denne gangen. Ventoline og litt iskald drikke gjorde underverker. Det hjalp at lille luring forholdt seg rolig og dermed ikke giret seg selv opp - som gjør pusten enda verre når man først er i situasjonen. Da det var tid for å gå i barnehagen var han i mer enn god nok form til det, men han spurte så pent om han kunne være hjemme. Jeg hadde jo ikke hjerte til å si nei, da. Vi har derfor hatt en hjemmedag vi to. Veldig koselig. Veldig krevende ;-)


Det er sant som dem sier, du kjeder deg aldri med barn i huset. Etter en dag hjemme med en fireåring som er giret opp til taket, skulle du nesten ønske at du hadde noen få minutter der du fikk kjenne på kjedsomheten. Haha. Her har det gått unna! Med kynnere gjennom store deler av dagen kan det meste føles litt krevende. Når man da i tillegg har vært fireåringens lekekamerat sier det seg selv at man kjenner det litt ekstra på kroppen. Dere vet at en fireåring faktisk kan slite ut en toppidrettsutøver? True story! En ting må jeg derimot si; han har bare vært ett stort smil gjennom hele dagen. Det tyder på at han er fornøyd. Det tyder på at han har kost seg. Så på tross av at jeg er rimelig takknemlig over at det finnes noe som heter barnehage, har vi nok begge to hatt godt av all kvalitetstiden sammen i dag :-)

For å nevne én av mange ting, så har vi lekt butikk. Han var butikkmannen. Jeg var Tante Sofie(!). Det innebærer å ta et bord foran inngangen til soverommet hans, og så lager han alle slags retter i lekekjøkkenet sitt. Jeg har spist meg stappmett og brukt opp alle de usynlige pengene mine. Leken varte i en halv evighet, så når vi begynte på en ny type lek var jeg både blakk og feit. En annen lek gikk ut på at han var en skytemann. Han var riktig nok en usynlig skytemann. Jeg kunne med andre ord ta ting i mitt eget tempo, med forklaringen om at jeg faktisk ikke så han. Han kjøpte den altså - han var jo trossalt en usynlig skytemann :-) Nå har jeg derimot vært så pedagogisk riktig, at jeg har plassert lillemann i sofaen med ipaden i fanget. Stillhet...!


Jeg spurte i stad om vi skulle ta oss en tur ut. Besøke noen, gå en tur eller rett og slett bare kjøre oss en tur. "Nei, jeg vil ikke, for nå leker jo vi så morsom lek, mamma!". Så vet du hva? Når lille luring viser at han har det så kult sammen med mammaen sin, da er det faktisk helt ok med en hjemmedag som innebærer litt krevende aktiviteter for en snart-høygravid mamma 


Om ikke lenge skal vi dra videre for å hente tante Isabelle. Senere kommer også mamma/mormor. Vi har invitert dem på middag. Litt selskap etter en lang dag hjemme, blir nok veldig greit det også. Fram til da skal jeg prøve å snike til meg fem minutter på øyet mens han enda er i ipad-verden ;-)

2 kommentarer:

Siv Helene sa...

Fin utsikt og herlige bilder av lillegutt :)

Jona (Mammalivet i Berlin) sa...

Så koselig det hørtes ut. Godt med sånne dager innimellom, men som deg er jeg også utrolig takknemmelig for avlastningsmuligheter spesielt nå som jeg er sprenggravid :P

Klemmer fra Berlin!