onsdag 13. februar 2013

Når kommer hun?

Det er ingen hemmelighet at de færreste ønsker å føde over termin. Etter ni måneder er man passe lei. Samtidig er man utålmodig og klarer nesten ikke vente med å få hilse på den lille. Denne gangen har jeg derfor valgt å gjøre visse tiltak i håp om at jeg ikke vil gå like lenge over termin som forrige gang. Jeg vet av erfaring at den lille kommer når han eller hun føler seg klar. Samtidig skader det ikke å prøve ut visse kjerringråd om man ønsker det. 

I forrige svangerskap prøvde jeg ett kjerringråd; spise kanel. Det er ca det dummeste jeg har gjort, og jeg hostet kanelskyer i flere timer. Alt lå derimot til rette for at Teo skulle komme dager - ja, til og med uker før termin. Med utflatet livmorhals og 3cm åpning var det bare riene som manglet. De lot derimot vente på seg. Ikke engang en modningspille på sykehuset ville få igang dem. Vel, åtte dager på overtid (5.november) kom han til verden - helt perfekt og mer enn klar for å møte verden. Jeg hadde hele tiden sagt at han ville komme 6.november, så det var ikke helbom av magefølelsen min. Man kan aldri vite når fødsel vil skje, med mindre man har planlagt keisersnitt, men man kan jo tippe for moroskyld - eller styre inn på en spesiell dato utifra hva magefølelsen sier. Denne gangen har jeg hele veien sagt at hun vil komme 5.april - tre dager på overtid. Samtidig er det noe som sier meg at vi vil få oss en aldri så liten overraskelse i påsken. Det blir spennende å se :-)

Nå lurer dere kanskje på hva slags tiltak jeg velger å gå for denne gangen..? Etter å ha lest mye på nettet, har jeg valgt å teste ut bringebærblad. Det finnes både kapsler og te. Teen har jeg begynt med i dag. Kapslene venter jeg enda et par uker med. Hva bringebærblad skal være godt for? 


Her kommer litt fakta: 
Bladene på bringebærplanten har i århundrer vært brukt som urtemedisin ved graviditet, fødsel og amming. Det er en utbredt oppfatning om at inntakt av bringebærblad blant annet kan lette symptomer ved morgenkvalme, gi en avslappende virkning på glatt muskulatur i livmoren, motvirke krampe og være til hjelp slik at fødselen forløper enklere. Bringebærblad er også brukt som hjelp til økt fruktbarhet, gi økt melkeproduksjon, stoppe blødning etter fødselen, behandle diare, regulering av menstruasjonssyklusen og dempe tunge perioder.

Jeg har lest mange lovord om bringebærblad på nettet. Mye av det tar jeg med en klype salt, samtidig er nysgjerrigheten for stor til og ikke teste det ut. Det er verdt et forsøk. Det kan jo uansett ikke bli stort verre enn forrige gang, da jeg valgte å holde meg unna bringebærblad! Har du erfaring med dette produktet? I såfall er det kjempefint om du vil dele din erfaring i kommentarfeltet :-) Til alle dere andre med like liten erfaring som meg når det kommer til dette helsekostproduktet; jeg kan godt være forsøkskaninen ;-) 

Et annet tiltak er akupunktur. Allerede fire uker før termin begynner jeg med modningsakupunktur. Vi skal ikke kun fokusere på modning. Her skal vi også fokusere mye på hoftesmerter og diverse andre plager. Jeg har kun prøvd akupunktur hos fysioterapeut tidligere, med god effekt, så nå gleder jeg meg til å gå til en som har studert dette i mange mange år. Jeg skal selvsagt oppdatere dere med tid og stunder! Målet denne gangen er å gjøre den siste tiden litt lettere å bære. Jenta kommer når hun kommer. Allikevel er det ikke dumt om mor forbereder kroppen litt på hva den har i vente. En fødsel er jo ikke akkurat som en tivolitur ;-)

8 kommentarer:

Jona (Mammalivet i Berlin) sa...

Jeg har ikke prøvd bringebærbladte, men akupunktur svinvirker! Funket både på modning og for å sette i gang min andre fødsel. Babyen kom samme dag som jeg fikk "igangsettings"-nåler. :D
Gikk 5 dager over tiden og var mildt sagt ferdig. Skal be om slike nåler denne gangen også hvis jeg går over tiden.
Modningsakupunktur får jeg også denne gangen. Har hatt 1 time og skal ha neste i morgen :)

Blir spennende å se om bringebærblad har god effekt på deg da!
Klem fra Berlin!

Mona sa...

Jeg kjøpte faktisk den samme teen i dag! Verdt et forsøk :) Hehe... Må gjerne vurdere kapslene også, men de visste jeg ikke om før jeg leste bloggen din! Har termin 28.mars og har lite lyst å gå over termin! :p

Anonym sa...

Har liten tro på at bringebærbladte virker. Hadde den gjort det hadde det kanskje vært mer utbredt i medisinen(?). Med tanke på at man forsøker å sette i gang en fødsel mange ganger. Men, det er jo verdt et forsøk. Bare husk at naturmedisin/helsekost også er "medisiner" og at alt påvirker kroppen på en måte. Ved inntak av medisiner og behandlinger skal man også oppgi disse da de kan interagere med andre behandlinger..

Og til deg som satte "igangsettingsnåler" 5 dager over termin. Der har ikke slått deg at det kanskje ikke er akupunkturen som satte i gang fødselen, men at han faktisk var 5 dager over termin, og var klar for å komme ut?

Alt er lov å prøve! Med håp og tro skjer de forunderligste ting. Lykke til!

Monica Jensen sa...

Anonym:

Nå er det ikke FOR Å SETTE I GANG fødsel jeg velger å teste ut bringebærbladte-og kapsler. Det står nemlig ingenting om at det har den effekten. Det det derimot er forsket på er at livmoren trekker seg fortere sammen etter fødsel, at riene kan være mer effektive og at den kan ha god effekt mot kramper - blant annet. Jeg velger derfor å prøve det ut, i håp om å skåne meg litt mot all ubehagen som følger med tiden før-og etter fødsel!

Når det kommer til akupunktur, så er dette brukt i lang lang tid med bevist effekt. Men som du også leste i innlegget mitt, så skal jeg bruke akupunktur mot store smerter i hofte og rygg også - som jeg har slitt med i mange år. Jeg håper at det vil lindre litt i det minste :)

Når man prøver slike "alternative medisiner/behandlinger" og fødsel faktisk skjer samme dag eller dagen etter eller eller eller, så kan man så klart ikke ha noe bevis på at det var DERFOR det skjedde. Det kunne ha skjedd uansett på det tidspunktet, men sånt kan man ikke vite. Folk velger å prøve ut diverse "kjerringråd" tett opptil fødsel. Om det er å løpe i trapper eller ta akupunktur er opp til hver enkelt person!

Annette sa...

Jeg følte hele tiden på meg at hun kom til å komme før tiden ved første svangerskap, men de fleste ville ha meg til å heller tenke motsatt. Men instinktet mitt satt som et skudd den gang. De siste tre ukene før termin var jeg så lei og følte jeg skulle sprekke. Ikke fikk jeg sove i senga lenger pga ryggsmerter,så jeg la meg på sofaen med sofaputa som god støtte og sa til samboeren at jeg nok kom til å bli sovende her til hun ville ut. Dagen etter begynte modningsblødningen eller hva det nå egentlig heter, og 2 dager senere var hun ute. 1 time fra 3 cm åpning til hun lå hos meg. Himla intens opplevelse, men som jeg gleder meg til å oppleve det igjen :-))

Frøken K sa...

Hehe.. Jeg var skråsikker på at jeg kom til å gå to uker over termin. To dager og vips så var hun ute! (Det hørtes lettere ut enn det var.. hehe).

Ååå, håper du slipper å vente i evigheter. Jeg gleder meg til å se henne!! :-)

Muffins sa...

Jeg har også kjøpt bringebærbladte og -kapsler i dag :)

Stine sa...

Jobber i helsekost og solgt masse bringebærbladkapsler og te til gravide. Man begynner ikke å føde av det som mange tror, men det er fødselsforberedende på livmor. Jeg tok det i siste trimester med begge mine. Tuva ble født på badet hjemme 8 dager over termin (ble sendt hjem fra sykehuset) og lillesøster kom 3 dager før termin :)

Blir spennende å se :) Selv om du gikk over første gang trenger du ikke å gjøre det denne gangen. Lykke til! Gøy å følge deg i svangerskapet