torsdag 21. februar 2013

Oppdatering: Jordmor // sykehuskontroll

Selv med hyppige jordmortimer annenhver uke, er det alltid noe nytt fra gang til gang. Det gjør innspurten litt ekstra spennende. Denne uken fikk jeg vite at hodet var så godt som festet. Jeg sa at jeg følte magen min hadde sunket litt. Det stemte nok, for reaksjonen til jordmor når hun kjente på hodet var: "Oii, hun lå langt ned!" Det er godt å vite at lille frøkna i magen begynner sakte men sikkert å gjøre seg klar for å komme ut hun også - med hodet først ikke minst. Det var en periode jeg nesten var litt bekymret for tverrleie, men nå blir i hvertfall ikke det et tema. Hun ligger slik som er optimalt for fødsel :-)

Ellers har symefysefundusmålet stagnert. Eller i dette tilfellet stoppet opp. Om du ligger over eller under gjennomsnittet har ikke så mye å si, så lenge du følger din egen kurve. Her har det ikke vært noen forskjell den siste tiden. Jeg ligger fortsatt på 29cm, på tross av at jeg nærmer meg 35 fullgåtte uker. Det kan være fordi hun ligger såpass langt ned. Samtidig gjorde storebroren hennes det samme, og der stagnerte ikke kurven på lik linje som nå - så langt der ifra. Jeg har i bakhodet at hun er målt til å være liten, og derfor tenker jeg jo to ganger over det når kurven også stagnerer slik den nå har gjort.


Jeg skal derfor inn til Ullevål sykehus nå for en liten kontroll. Better safe than sorry! Jeg kjenner at det skal bli betryggende med en ekstra sjekk. Med storebror var jeg på ukentlige kontroller på Ullevål, så det er litt av en forskjell fra da til nå. Jeg har ikke like stor oversikt over livet i magen denne gangen føler jeg!

Alle andre prøver som ble tatt var tipp topp. Det er alltid godt å ha med seg. Spesielt med tanke på historien fra forrige svangerskap, da det var utslag på både proteiner og sukker titt og ofte. Tenk at to svangerskap kan være så ulike. Jeg må jo si at det har vært lettere å gå gravid denne gangen, på tross av at jeg er lei rett som det er :-) Vekten min viser 68kg. Opp 10kg til nå. Med tanke på at jeg nærmer meg 35 fullgåtte uker, synes jeg ikke det er ille. Mye av det er jo også vann. Det kjenner jeg spesielt godt på hender og bein. På samme tidspunkt forrige gang veide jeg ca 75kg. Så at det er lettere denne gangen, kan tolkes på flere måter enn én ;-)

De siste ukene har tiden gått i sneglefart. Nå føler jeg at tiden begynner å gå fortere. Tenk, straks bare fem uker til termindato. To uker til vi er innenfor terminområdet. Jeg begynner å se målstreken, og vil derfor bruke hver eneste gode dag på å kose meg med magen min som strutter så fint :-)

Og dere - i dag er jeg også offisielt høygravid, med 40 dager igjen til termin :-)

1 kommentar:

Jona (Mammalivet i Berlin) sa...

Bra du får en ekstra sjekk da, selv m det ikke er uvanlig at symfysemålet stagnerer litt når babyen fester seg. Håper det bare er det som gjorde utslaget på kurven :)
10 kilo er absolutt ikke mye til å være 35 uker! Helt midt på treet og perfekt etter min mening ;) Og så ser du jo kjempeflott ut.
Her i Tyskland måler de ikke symfyse-fundus. De syns det er for upålitelig. De tar bare masse ultralyder i steden...snakk om å være nøye!