onsdag 27. februar 2013

Sykehusbagen - hva må med?

Forrige gang pakket jeg sykehusbagen dagen før igangsettelse, som var en uke over termin. Denne gangen har jeg sett for meg at den bør pakkes mot slutten av mars. Vel, plutselig var jeg i gang, 4-5 uker før termin. Jeg fikk ånden over meg, og tenkte at det er deilig om den står klar den også. Tenk om fødselen starter tidligere enn hva jeg tror. Da skal pappaen i hus slippe å stresse rundt for å få med seg det mest nødvendige!
En bitteliten bag står klar til storebror. Den var enkel. En pysj, skift til et par dager og en splitter ny tannbørste. Deretter pakket jeg ned litt småsaker til den kommende pappaen. Han klarer sånt selv, men når hormonkråka er i gang så går sånt rett og slett på autopilot. Det som sto igjen da var ting til meg - og så klart litt klær til Lykkeliten. Hva er lurt å ha med i sykehusbagen? 

Her er min liste over (mer eller mindre) nødvendigheter:
- To/tre bukser (uhell/lekkasjer kan forekomme)
- To singleter
- Tre gensere
- Undertøy (myke hipstere)
- Amme-bh
- Ullinnlegg
- Purelan brystkrem
- Sokker
- Slippers
- Tannbørste/krem
- Deo
- Føner (føner kan brukes til så mangt de første dagene..)
- Supermyke bind

I tillegg vil jeg ha med litt for egen velværes skyld. Som nevnt flere ganger, tiden post fødsel føler man seg langt ifra fresh. For meg er det viktig å pleie meg selv med små enkle grep, slik at jeg føler meg hakket bedre. Føler jeg ikke at behovet er der, så er det greit - men da har jeg i hvertfall med meg et par småting just in case...

- Ansiktskrem
- Rensekrem
- Hudkrem (helt ny fra Mary Kay - lukter fantastisk)
- Egen såpe med deilig lukt
- Sminke
- Hårprodukter; egen shampo/balsam/olje
- Tørrshampo
- Rettetang

I tillegg til dette har jeg kjøpt en spray som skal være avkjølende og beroligende på såre punkter... Om den fungerer, gjenstår å se :-)

Mye av det som skal med i sykehusbagen har jeg faktisk kjøpt nytt. Jeg har ikke brukt mye penger på det, men det er deilig å ta på seg nye klær og smøre seg inn med deilig fuktighetskrem post fødsel. Jeg har kjøpt meg verdens mykeste joggebukse fra HM. Nytt undertøy er også kjøpt inn. I tillegg har jeg kjøpt to deilige gensere, som er luftige og fine. Dette skal ikke brukes før fødsel. Dette er forbeholdt barseltiden nemlig ;-) I tillegg har jeg kjøpt inn litt toalettsaker og ny såpe-og hudkrem. Å føle seg vel er viktig for meg - spesielt i en tid som er litt sår og vond kroppslig sett :-)

Det beste av alt er jo at alt har fått plass i en bitteliten cabinkoffert. Det ser med andre ord ikke ut som jeg har tenkt til å flytte ut bare for et par dager på sykehuset. Forrige gang bar jeg meg ihjel, men følte at alt av nødvendigheter lå igjen hjemme. Nå har jeg lært; det er om å gjøre og trøkke alt godt sammen, og ta med seg litt for mye enn litt for lite. Du har utrolig nok bedre tid på sykehuset enn hva du kanskje tror at du har ;-)


Så; nå kan kofferten stå der og se på meg de neste fem ukene. Greit å være føre var, eller hva? ;-)

- Og dere, kamera og sånne superviktige ting er så klart pakket med. Jeg hadde aldri tilgitt meg selv om jeg faktisk hadde glemt akkurat det!

7 kommentarer:

Hanne sa...

Du har glemt det viktigste! Kamera, minnekort og lader <3 Regner egentlig med at du husker det altså ;)

Monica Jensen sa...

Hvis du leser hele teksten ser du at det er pakket med ;)

Hanne sa...

Haha :) Ja, det ser jeg jo nå.... Fantastisk!

Monica Jensen sa...

Men takk for obs!-et :D

Anonym sa...

Nå har jeg kikket overalt. (Føler jeg) så nå må jeg bare spørre... Hvor er de trusene fra? Finner bare bittesmå truser, eller grandma-lignende truser. De så utrolig deilige ut:) Har du forresten tips om en bra amme-bh? Ikke disse som ser ut som tøystykker, men noen som holder litt oppe og:)

Monica Jensen sa...

Anonym:

Trusene fant jeg på "mammaavdelingen" til HM sin nettbutikk :)

Jeg har laget et innlegg om amme-BH faktisk. Du kan lese mer her: http://www.monicajensen.org/2013/02/tips-amme-bh.html

:)

Anonym sa...

Tusen takk:)