onsdag 20. mars 2013

Påskebebis?

Dagene mine går stort sett ut på å lytte til kroppen, slik at jeg har overskudd til ettermiddagene med min fine lille. Han skjønner nok at han snart må dele på mammaen sin, og det er nok litt blandede tanker i forhold til det. Ventetiden har vært lang, og på tross av at han er utålmodig, er det nok litt rart å vite at bebisen plutselig kan komme ut av mammas mage - også før snøen har smeltet da, dere! Jeg vet derimot at han kommer til å bli en fantastisk storebror. Selvom overgangen er stor, er det en av de største gavene jeg kan gi han - et søsken. Han har ventet og lengtet så lenge. Det har vi alle. Tenk, snart er hun her!


Jeg var på ny time hos jordmor i dag. Dette blir den siste timen før det eventuelt er tid for en overtidskontroll etter påsken. Det er under to uker igjen til termin. Det kan i teorien skje når som helst. Hver kveld legger jeg meg med et bittelite håp - sånn er det bare. Jeg er jo så spent! Etter dagens undersøkelse kunne jordmor fortelle at forholdene lå til rette for bebis snart. Vi venter på rier, og de kan jo alltids la vente på seg. Hun hadde uansett troen på at vi får en liten påskebebis. Jeg tør ikke håpe på for mye. Jeg sammenligner alt for mye med forrige svangerskap, og da gikk jeg jo på overtid. Det får bli en positiv overraskelse om denne lille frøkna har litt dårligere tid enn sin storebror :-)

Ellers er det ikke mange skrittene som skal til før kroppen hyler av smerte nå om dagen. Av og til forstår jeg ikke helt hvordan jeg klarer å holde meg mentalt stabil - for det tærer virkelig på med så mye smerter så lenge. Jordmor mente jeg hadde vært alt for tålmodig. Jeg tror hun unner meg en avslutning på ting snart. Eller rettere sagt; en begynnelse - for det er jo først når Mia er på utsiden av magen det hele virkelig begynner. Vi vil nok raskt erfare at det vil bli leven i huset ja, med en nyfødt klump og en morsom fireåring. Jeg håper bare det er nok av meg til begge to. Det er visstnok vanlig å tenke sånn, og jeg er absolutt ikke noe unntak. Jeg har mange tanker, men jeg er samtidig ganske sikker på at vi vil klare oss fint. Hjertet mitt har plass til enda en liten gullklump det :-)


Nå er jeg hjemme hos mamma, klar for å være sosial i avslappende forhold. Perfekt! Pappaen til Teo ville "låne" han for ettermiddagen. Det passet igrunn greit, for jeg tror en ettermiddag med pappa på farten er hakket morsommere enn en ettermiddag med mamma i sofaen - selvom det kan være riktig så hyggelig det også. Det blir godt å kunne være litt leken igjen. Hver kveld spør Teo om vi skal løpe om kapp til badet når han skal stelles for kvelden. Hver kveld vinner han for å si det sånn. Jeg prøver å holde følge, men let's face it - jeg er på størrelse med en hvalross, det er tungt å være med på kappløp i disse dager. Men snart, baby, snart 

4 kommentarer:

Mette Helen sa...

Så fresh du ser ut! kjempefin mage =) stå på - nå er du lenger enn du har vært før! =)

Lill Anita sa...

Du ser jo sååå bra ut synes jeg:) ikke alle som ser så freshe ut rett før termin:) masse lykke til med forestående fødsel:) Teo blir nok en flott storebror:)

Lillalavendel sa...

Så spennende!

Jeg krysser fingrene for en påskebaby:)

Ha en fin dag!
-Stine-

Hanne sa...

Leste ikke innlegget, men må bare påpeke at det øverste bildet av deg var helt nydelig <3