søndag 10. mars 2013

Uke for uke // 37


STATUSOPPDATERING

Termin: 2. april 
På vei: 37 uker
Fødeplass: Ullevål sykehus (samme som sist)
Antatt lengde på babyen (gjennomsnittet): 46 cm
Antatt vekt på babyen: 2950 gram (men vi vet hun er mindre enn det)
Kjønn: Jente 


Navn: Jeg omtaler hun som baby M foreløpig, men dere skal snart få vite det. Enten når hun er født eller når jeg viser fram babyrommet - alt etter hva som skjer først ;-)
Aktivitet innenfra: Hun har noen veldig aktive dager, for deretter å ha noen veldig rolige dager. I dag er en rolig dag, og jeg må si at jeg foretrekker de mest aktive, på tross av at det til tider er både slitsomt og gjør vondt!
Babyens leie: Hodet ligger dypt ned i bekkenet og er så godt som festet. Jeg får varierte svar der. Noen har sagt at hodet er festet, mens andre har sagt at det ikke er det - derfor; så godt som.. 
Utålmodig: Ja, nå begynner vi å bli veldig klare for å møte henne hele gjengen. Kroppen er lei, og det samme begynner jeg å bli! 
Vektøkning: Nå veier jeg 69,5kg (viktig med den halve kiloen). Altså +11,5kg.
Innkjøp til babyen: Det meste er på plass, og det lille som enda ikke er i hus kan kjøpes etter hun er født også. Vi er klare!
Strekkmerker: Har fått et par stykker ved navlen, men har noen etter forrige svangerskap også.
Kynnere: Oh yes! Ubehagelige og til tider regelmessige, men langt ifra vonde. Kroppen forbereder seg, og det er forsåvidt greit, selvom jeg blir innmari lei innimellom!
Matkikk: Hele svangerskapet har jeg vært veldig glad i typisk frokost. Rugsprø, rundstykker, osv. Det er fortsatt det jeg har mest lyst på!
Plager: De er det nok av. Går ikke én dag uten at jeg har lyst til å skrike og gråte for full hals, bare fordi jeg er så lei av å ha så vondt. Klarer å styre meg som regel da ;-)
Fødselen: Blandede følelser. Panikken river tak i meg innimellom. Prøver å la være å tenke på akkurat det. Jeg har klart det før, så jeg bør vel klare det igjen?


Tungt: Nå er det tungt. Tungt og vondt. Det er vel sånn det skal være på slutten!
Søvn: Jeg er kjempetrøtt om dagen, men søvnen er varierende. Enkelte netter sover jeg dårlig, mens andre netter er jeg langt inn i drømmeland. Den beste søvnen er uansett den jeg får på formiddagen etter gutta har dratt videre på jobb og barnehage. Fremover er det derimot et rimelig tett program på formiddagene, med jordmor, sykehus og akupunktør - så søvnen blir litt så som så.
Humør: Jeg kan jo ikke si noe annet enn at smertene og hormonene går utover humøret, men jeg er stort sett i godt humør. Lunta er derimot litt kortere, og jeg tar lett til tårene!
Sykehusbagen: Den er nesten ferdigpakket. Gjenstår bare noen få ting til meg, men det blir pakket når fødselen er i gang.
Neste kontroll: Jeg skal til jordmor på Onsdag og Ullevål sykehus på Torsdag. Nok av kontroller kan man si ;-)

Tenk, nå er jeg innenfor terminområdet. I teorien kan hun komme når som helst. Jeg er så spent på når det skjer. Vil hun komme like sent som storebroren sin? Eller vil hun overraske oss tidligere?
Hva tror DU? :-)

5 kommentarer:

Gravid sa...

Hei. Det virker som du er på ganske mange fler kontroller enn det som er "vanlig". Er det noe du har valgt selv, eller vil de gjerne sjekke deg oftere pga plagene du hadde sist?
Jeg har vært på 12 ukerskontroll hos legen og UL i uke 18. Neste nå blir i uke 26. Men jeg har enda ikke fått et eneste mål på det grønne sjemaet, du hadde fått "stjerne" allerede fra uke 18, jeg vil også bli målt :)
Har dere vært på noe svangeskapskurs eller lignende? Har sjekka litt rundt her (bor i Oslo) men veldig dårlig utvalg, og det koster jo penger! Trodde det var som på film, at det var helt vanlig å dra på sånne kurs, men tydeligvis misforstått hehe. Leser alle innleggene dine, men skikkelig dårlig på å legge igjen noe spor, veldig bra blogg du har :)
Masse masse lykke til med å få ut lille M, håper alt går bra <3

Monica Jensen sa...

Hei du :)

Når de begynner å måle SF-mål er nok litt individuelt. Vet ikke hvorfor jordmor begynte såpass "tidlig" med meg, men du kan jo bare be de begynne å måle det nå ved neste kontroll :) Hvor ofte du har kontroll hos jordmor er forresten opp til deg selv :)

Til jordmor har jeg gått stort sett én gang i måneden, men den siste tiden har det vært annenhver uke. Nå er det hver uke. Vi har hatt flere dødfødsler i familien, så derfor går jeg på hyppige kontroller. Jeg er bekymret, og det hjelper å prate med jordmor.

Kontrollene på sykehuset har jeg for å følge med på vekten hennes. Hun er liten, og dette vil de følge opp. Ikke noe farlig - men de må se at hun følger sin egen kurve. Derfor :) Det er normal prosedyre ved vekst"avvik"!

Lykke til med svangerskapet :) husk at det er DU som er gravid og det er DITT barn. Du har lov til å sette litt krav om kontroller og diverse :)

Carine sa...

Nydelig mage!! Hold ut, nå er det ikke lenge igjen :)

Monica Jensen sa...

Tusen takk :)
Nei, det er sant - vips, så er hun her :)

Nina-marie sa...

Åh :) tipper hun kommer litt før! En påskebaby?:)