mandag 15. april 2013

Kvinnekroppen

Tenk så fantastisk kvinnekroppen faktisk er. Min har båret fram to små mirakler, med ti fingre og ti tær hver, helt perfekte begge to. Menneskekroppen bruker ni måneder på å bære fram et barn. På denne tiden skjer det mer enn vi klarer å forstå på innsiden av kroppen. Når barnet omsider har kommet til verden, er det utrolig hvor fort kroppen blir mer og mer lik sitt gamle seg (hvertfall ved første øyekast) - selvom den aldri vil bli helt lik. Et svangerskap setter jo sine spor, både fysisk og psykisk. For meg er det helt uvirkelig hva kroppen min faktisk er i stand til å gjøre!

Tenk, dette var meg timer før Mia kom til verden:


Og sånn er jeg nå, 12 dager senere: 


Hvordan er det mulig?! 

Tenk, tolv dager har gått. Vår lille jente er straks fjorten dager gammel. Klyp meg i armen - tiden går alt for fort. Det skulle så gjerne vært en pause-knapp man kunne trykket på, slik at denne tiden med en nyfødt i hus varte litt lenger. Ja, det kan være slitsomme dager, men kosen overgår jo alt! Nå skal det sies at vi har en veldig rolig og fornøyd frøken hittil, og det gjør jo denne første tiden enda hyggeligere. Jeg har opplevd kolikk med førstemann, og selvom vi koste oss vi også, så gikk jeg rundt i en boble der søvn sto konstant i hodet på meg.. Det er utrolig hvor lite søvn man faktisk klarer å overleve på når man har småbarn i hus!

Nå surrer barne-TV på skjermen. Jeg skal legge meg ved siden av fireåringen min og ta meg en liten hvil mens han titter på skjermen, før Lykkeliten skal ammes og Luringen skal gjøres klar for sengen sånn etterhvert. Man får lukke øya når man kan ;-)
Edit to add: når jeg la meg ned ved siden av Teo for å kose, fikk jeg streng beskjed om å slutte og puste, for det bråka i øret hans(!). Det er ikke alt som blir så "rosenrødt" som først tenkt ;-)

Heii så lenge!

2 kommentarer:

Nina-M sa...

Så flott du ser ut :) Min kropp ser ikke like bra ut ;)

Frøken K sa...

Hahahaha, for en skjønning han er :-)

Det er pinade ikke verst å se så bra ut etter 12 dager! Det gjorde forsåvidt min også, selvom jeg synes magen er i overkant deigete.. Nå er jeg nede i kiloene jeg var før svangerskapet (og litt til) - og ser jo at det trengs å strammes opp litt her og der. Men men, rart hvor lite man egentlig bryr seg - så lenge man føler seg ok ellers! .-)