tirsdag 9. april 2013

Sofatjeneste

Jeg ammet datteren min og følte at det gikk så bra. Jeg begynte å kose meg med amming. Det var jo så lettvint og hun var jo så tilfreds. Jeg tenkte at dette bare ville gå én vei, og det var opp og frem. Vel, det var helt til i natt...En intens smerte har angrepet det ene brystet mitt. Det er ikke brystbetennelse. Det er nok heller det at jeg er sår - eller i verste fall sopp, selvom jeg ikke kan se noen tegn på det hos lille frøken. Jeg smører, lufter og bader brystet i saltbad - og det er fortsatt like vondt. Nå gruer jeg meg til amming og griner av smerte når jeg legger hun til. Dette er vondt!

Hva er cluet? Rett og slett bare holde ut..? Jeg har i hvertfall ingen lyst til å gi opp allerede nå. Tips og råd mottas fra alle eksperter der ute. For er det én ting jeg ikke er, så er det det...

Nå knirker Mia. Klar for mat. Hurra...!

7 kommentarer:

Jona (Mammalivet i Berlin) sa...

Åh kjære deg! Dette må vi få orden på! Det første du bør gjøre er nok å dra til legen. Jeg vet at det er lettere sagt enn gjort med en liten babyklump, men det er viktig. Jeg fikk selv brystbetennelse da eldstejenta mi var en uke gammel, og ila 3 dager ble jeg så syk at jeg endte på akutten og måtte ha intravenøs antibiotika kur. Så vær så snill og dra til legen i tilfelle det er betennelse! <3

Legen kan ta bakterieprøve av deg, og gi deg tabletter som tar knekken på betennelsen.

Hvis dette viser seg å være sopp, så er det viktig å bytte innlegg ofte. Tre ganger om dagen, eller så fort de blir våte. Jeg bruker engangsinnlegg og ullinnleg utenpå der.

Hvis det er sopp, så er gjerne babyen også angrepet. Det ser man på tungen, som ofte får et hvitt belegg. Det kan være kjempevondt. Hadde dette selv nettopp og behandlet det med munngel til babyen som vi fikk på resept av barnelegen.

Håper dette lar seg behandle fort!
Bare ta kontakt hvis du lurer på noe. :)

Christina sa...

Åhh, føler med deg! Det er så forferdelig vondt... Jeg hadde 4 uker med sinnsyke smerter med Oliver, og 1 uke nå med Aksel. Aldri hatt brystbetennelser eller sopp, bare veldig veldig sår. Blod og tårer har rent og det har vært skorper som måtte gro.

Mine beste råd (så lenge du ikke har fått betennelse osv) er å håndmelke ut litt før du legger henne til, pass på at hun får skikkelig tak. Når hun er ferdig smører du litt melk rundt på brystvortene og lar de tørke i fri luft. Sitt der med puppene ute ;) Veldig viktig at de får mye luft, og ikke ligger vått. Om natta ligg uten bh, men ligg på masse hånkler hvis det renner. Noe det garantert gjør hvis man har mye melk ;) La den ene puppen få en eller to dager fri hvis du er veldig sår, og håndmelk den isteden.

Mye styr, men bare hold ut hvis dette er noe du virkelig vil. Det går over når man har fått "herda" puppene.
Jeg har fullamma nå i 6 mnd, og det er såå verdt noen uker med vondt :-) Håper du får det bedre snart!

Anonym sa...

Hold ut! :)

Anonym sa...

Huff, det er ikke godt! Jeg fikk det samme, var ikke betennelse. Bare veldig sår, måtte rett og slett herdes! Lufte hele tiden, fukte med melk før du ammer. Evt. Bruke brystskjold. Bytte innlegg ofte!!
Hvis det er sopp bør det behandles ja. Hvis lillejenta har et belegg i munnen kan du ta en qtips med blå farris og se om det går av. Hvis det er tilfelle, soppkrem til deg og mykostantin til henne. Men som sagt, noen ganger må man bare herdes. Lykke til!! Ikke gi opp!

Helga

Frøken K sa...

Jeg måtte bare bite tenne sammen og holde ut. Så jæv... vondt at jeg var på gråten hver gang hun skulle spise. Ikke sopp, betennelse og heller ikke blødende sår. Bare VONDT. Da de endelig ble herdet, etter å ha lidd meg gjennom smertene en stund - var det som det aldri hadde skjedd, hehe.

Anonym sa...

Hadde det akkurat sånn med førstemann. I tre mnd hadde jeg brystbetennelser, åpent sår på brystvorta med infeksjon, sopp som kom og gikk hele tiden da lillegutt og jeg smitta hverandre frem og tilbake.. Jeg holdt ut, og d er jeg veldig glad for. Det er et lite helvete når d står på, mn kom deg til legen og ta prøver og hold ut- d blir bedre!! :) god bedring til deg<3

Anonym sa...

Ta en tur på helsestasjonen så helsesøster får tatt en titt på sugetaket og gitt litt tips og råd!