torsdag 4. april 2013

Velkommen hjem ♥

Vi har tatt med oss vår lille og reist hjem fra sykehuset. Etter å ha tilbrakt tre døgn i sykehusets lokaler var vi veldig klare for hjemreise. Det var absolutt det rette valget, for i det vi kom inn døren her hjemme sank skuldrene med flere hakk. Jeg har en helt annen ro når jeg er hjemme, på tross av at her er det dobbelt så mye ansvar og dobbelt så mye jobb - men også dobbelt så mye kos!


Mia er en veldig rolig liten frøken. Hun sover og sover. Innimellom titter hun litt rundt seg, men det er ikke lenge vi får se øynene hennes av gangen. Hun er jo også bare ett døgn gammel, så det er kanskje ikke så unaturlig - på tross av at jeg er vant til noe heeelt annet. Storebroren var nemlig veldig tilstedet fra dag én, men så var han også en god del større enn denne lille frøkna. Hun er faktisk den minste babyen jeg har holdt i armene mine. Vi jobber hardt for at hun ikke skal rase alt for mye ned i vekt. Hun er nemlig såpass bedagelig av seg at hun sovner etter to sug ved matfatet. Etter beskjed fra jordmødre på barselhotellet på Ullevål sykehus gir vi derfor bittelitt tillegg i kopp ved siden av. Jeg må også pumpe meg ofte, slik at melkeproduksjonen kommer ordentlig i gang. Det blir med andre ord mye jobb i et par dager, men så roer det seg forhåpentligvis ned og vi kan kun fokusere på pupping :-)

Når det kommer til den ferske storebroren, er det veldig gøy å observere han. På sykehuset i går var han veldig skeptisk. Han synes hun hadde ekle fingre, fordi huden var så skrukkete. Han ville heller ikke holde henne. Men søt - det var hun. Skikkelig søt. På kvelden ringte han meg og lurte på om Mia hadde lekt med bamsen sin. Jada, lekt masse, svarte jeg. Han hadde ikke sovnet før sent. Han ville at mamma skulle komme hjem. Derfor var det ekstra deilig å komme hjem i dag (det skal sies at han var hovedgrunnen til at vi valgte å dra hjem i dag). Jeg har savnet han enormt. Jeg har jo nesten ikke sett han siden Søndag! 


I dag var han ikke fullt så skeptisk. Han ville ikke holde henne, men han susset og kosa masse på henne. Han var med å skifte bleie. Han var med å gi melk fra kopp. Han trillet hun rundt i stua, vugget hun i vugga si og på et tidspunkt var han på vei til å løfte hun ut av bilstolen også - med et godt tak rundt livet hennes. Man skal følge med, med andre ord ;-) Det høres ut som lillesøster har turnet rundt i stua fra vogn til vugge til bilstol - og ja, det stemmer på en prikk. Her skulle alt testes ut, til storebrors store glede! Ellers er han veldig forsiktig og omsorgsfull. Han løper til hvis hun lager en knirkelyd, stryker hun over pannen og hvisker forsiktig til henne. Hun reagerer veldig på stemmen hans, og han er den eneste personen hun foreløpig har snudd seg etter. Jeg tror de blir en fin duo - barna mine 


I natt håper jeg at jeg får hentet inn litt søvn. Jeg tror jeg har slått verdens rekord denne uken i lite søvn. Kroppen går på en måte på auto pilot nå - men samtidig vet jeg at det plutselig sier stopp, så man får sove når man kan! Hvis jeg finner tid i morgen, kommer kanskje fødselshistorien. Tiden flyr i denne barselboblen, så det er absolutt ingen selvfølge, men som sagt; hvis jeg finner tid :-) Jeg er i hvertfall i super form. Man skulle ikke tro at det var i går jeg fødte. Ikke noe vondt, ikke noe hoven og nesten ikke noe blod. Det liker vi ;-) Kroppen er derimot sliten og øm, som i og for seg bare skulle mangle! Vel, god natt, tittere :-) 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Herlige, både storebror og lillesøster. Nyt tiden;)

Véronique sa...

Så nydelig hun er ♥

Anonym sa...

Hvilken vogn har du.?

Monica Jensen sa...

Tusen takk <3

Anonym:
Tfk Joggster Twist har jeg :)