torsdag 23. mai 2013

Du vet når...

Du vet når natten har vært kort og du har time på helsestasjonen tidlig en Torsdags formiddag? 

Du sto opp og lagde matpakke til storebror før han dro avgårde til barnehagen. Så tittet du på klokken og så at du kunne lade opp i tre hele kvarter til. Klart du krøp tilbake til den gode varme sengen som ble brukt akkurat litt for lite i natt da.

Tre kvarter senere ringer klokken. Du slår den av og blir liggende en stund til. Plutselig bråvåkner du! Du har nesten klart å forsove deg fordi øynene dine går sånn i kryss. Du stresser inn på badet, tar deg en kjapp dusj, river på deg noen klær og fikser på gårsdagens sminke. Deretter vekker du babyen din, steller hun for dagen og plasserer hun hylende i bilstolen. Hun vil jo ha mat. Nå med én gang! Helsestasjonen er fem minutter unna, så du konkluderer med at mating må vi ta der. Det er fem minutter til timen. Vi rekker det akkurat!

Du løper ut i regnet, trykker febrilsk på nøkkelen til bilen. Ingenting skjer. Ingen reaksjon. Bilen din er helt død. Du tar ut ekstranøkkelen og låser deg inn i bilen manuelt. Trykker på "start"-knappen. Fortsatt ingen reaksjon. Så snur du deg mot baksetet, titter opp i taket og ser at lyset står på "on". Fireåringen din har skrudd på taklyset - igjen!

Så nå sitter vi her, Mia og jeg, med en ikke-fungerende bil. Seksukerskontrollen til mor i huset rakk vi aldri, lunsjen med venninner gikk i vasken og ikke minst den veldig nødvendige mathandlingen blir tydeligvis ikke noe av. Mia er derimot mett, og har inntatt sofaen i sovende form. Her blir vi sittende til en reddende engel dukker opp med startkabler. Det blir nok naboen, men han er på jobb! 

Ah, fantastisk med små barn som ikke klarer å motstå knapper ;-)

Edit to add: Så dukker den beste venninnen opp med startkabler. Takk Live 

1 kommentar:

Anonym sa...

Æsj, sånne dager.. Heldigvis er det ikke så aaalt for mange av dem!