tirsdag 14. mai 2013

En liten herremann

Nå om dagen deler jeg ikke bare hus med én mann. Jeg deler hus med to menn. Nemlig én stor en, og én mindre en. Det er selvsagt Teo jeg sikter til på slutten der. Han er blitt en liten herremann i mine øyne de siste ukene :-)


Da jeg gikk gravid hørte jeg støtt og stadig fra andre at jeg kom til å føle at Teo var blitt så stor når lille frøkna kom til verden. Selvstendig og moden, var ordene jeg fikk høre. Jeg trodde jeg var forberedt på det, men det var jeg altså ikke. Sjokket var stort de første par ukene, og til tider syntes jeg det var litt vemodig. Det var ikke vemodig at sønnen min var selvstendig, flink og tøff - men det var verre å takle at han var blitt så stor. Jeg snakker i størrelsen. Lang, tung - ja, rett og slett svær. Plutselig hadde jeg en liten mini-kjempe i hus. Hvor var babygutten min blitt av?

Det er kanskje det som har vært den tøffeste utfordringen for meg etter Mia kom til verden (hvis man ser bort ifra sykdom så klart). Det å føle at han - over natten - ble en enorm liten pjokk. Ja, for han er jo fortsatt liten. Allikevel så virker han så mye større enn hva han gjorde for bare noen få uker siden. En merkelig følelse, som var vanskelig å vende seg til. Nå som det derimot har gått litt tid har jeg vendt meg mer til det, og jeg ser igjen den lille gutten min, i en litt større kropp :-)

Det som er viktig å huske på i en hektisk hverdag er at han er faktisk bare fire år. Selvom det nå har kommet et nytt lite nurk i familien, så må jeg ikke forvente for mye av han. Jeg føler jeg er flink til å minne meg selv på det, men av og til kan det gå i glemmeboken - og det er ikke godt for et alt for samvittighetsfullt mammahjerte. Heldigvis vender jeg meg mer og mer til livet som tobarnsmamma for hver dag som går, og det faktum at jeg nå har to barn, på helt ulik alder med helt forskjellige behov. Tenk det, dæven døtte, jeg har to unger!! 

1 kommentar:

Cecilie rørvik sa...

Helledussan!! han er så SØT! stor liten gutt :) Hadde samme følelsen når gutten min var 3,5 år og ble storebror. Fortsatt liten, men plutselig svær! Nyt dagene, og håper du holder deg frisk fremover.

Klem <3 :)