torsdag 30. mai 2013

Rutiner // Mia 8 uker

Det er ingen hemmelighet at barn trenger rutiner. Det har alltid vært viktig her i heimen, både for Teo sin del og min egen del. Når det kom til han startet jeg allerede med rutiner fra dag én. Fast klokkeslett for kveldsstell og legging. Innen han var fem uker var han i seng for natten klokken 21. Med Mia prøvde jeg på det samme, men jeg fant fort ut at hun ikke var like mottakelig som sin bror når det kom til disse rutinene. Jeg la det derfor på hylla og slo meg til ro med tanken på at hun kunne styre døgnet selv, og så kunne vi heller fokusere på rutiner nærmere 3måneders alder. 

Teo ca seks måneder

For et par uker siden la jeg merke til at hun prøvde å skape sine egne rutiner. Hun var mer våken på dagtid, spiste mye hyppigere på ettermiddagene (gjerne én gang i timen - sånn er det enda) og ble lettere overtrøtt når kvelden kom. Fram til jeg tok hintet, var det ikke alltid like lett å være Mia på kveldstid. Jeg begynte derfor å gjøre hun klar for sengen allerede i 19-tiden. Nå er hun i seng til klokken 20 stort sett hver kveld. Da sover hun i ca syv timer, før hun spiser litt og sover noen timer til. Vi kan virkelig ikke klage. Rutiner er gull verdt!

Kveldsrutinene våres består av et bad, kos på stellebordet og deretter et lang og godt måltid. Hun spiser gjerne til hun nesten sprekker, og så fyller jeg på enda litt til. Da tar det ikke lange tiden før hun forsvinner inn i drømmeland, god og mett, med et smil om munnen. Som oftest sovner hun i armene mine rett etter måltidet. Kos for henne, og veldig kos for meg. Deretter løfter jeg hun over i vuggen sin, som er plassert i stuen fram til vi legger oss for kvelden. Da har hun en god søvn som varer i seks til åtte timer, før det er tid for litt påfyll av mat og gjerne en tørr bleie. Hun styrer selv tidspunktet for når kveldsstellet skal skje, men mellom 19 og 20 begynner hun å bli rimelig klar for sengen. Her har rutinene fallt på plass helt av seg selv. Hun måtte bare gjøre det i sitt eget tempo, når hun selv var klar for det. Tommel opp for flink jente!

Mia syv uker

Hver kveld før jeg selv tar kvelden pumper jeg meg. Det er jeg helt avhengig av for at produksjonen ikke skal gå drastisk ned. Det er virkelig alfa omega med god nattesøvn. Ulempen er derimot at melkeproduksjonen synker fort, med mindre man pumper seg. Jeg er med andre ord hundre prosent avhengig av pumpen på kveldsstid, men det ser jeg ikke på som noe problem. Fryseren er full av melk, så når tiden kommer for at mor skal ha fri noen timer, er melken klar :-)

I dag sovnet begge ungene søtt for natten før klokken 20. Det betyr både alenetid og kjærestetid - begge deler er utrolig viktig. Vi nyter det så lenge det varer, for sånt kan plutselig snu i noen perioder. Man vet jo aldri med disse små. Det er mye som kan forstyrre nattesøvnen deres!

Nå skal jeg lene meg godt tilbake. Stillheten skal nytes. Ha en fin kveld :-)

3 kommentarer:

Tonje sa...

Fineste flinke Mia ♡ Nyt alene tid og kjæresten din ♡ Klem fra tonje.

Anonym sa...

Nyt dagene! Håper det går bra etter operasjonen til Niclas =)

Véronique sa...

Flinke Mia :) Er brystebetennelsen din helt over nå?