torsdag 23. mai 2013

Startkabler, babykos og rullende baby

Dagen vår snudde heldigvis fort. Live kom med startkabler og vi jentene sto ute i regnet og klødde oss en stund i hodet før vi fikk start på bilen. En telefon til Toyota måtta også til. Her har vi deler av samtalen.

- Jeg har en Toyota Prius som er tom for strøm, og jeg finner ikke batteriet. Hvordan ser det ut?
- Det er i bagasjerommet (som er låst siden bilen er tom for strøm), men du kan koble til den røde startkabelen til plusspolen i sikringsboksen.
- Ehm...Ok! Den svarte da?
- Den må du koble til et jordingspunkt.
- Et jordingspunkt ja... Ehm, hva kan det være da?
- En skrue som er i karmen for eksempel.
- Ja...Hmm...Ok. Takk for hjelpen. 

Ut i regnet gikk vi igjen, og fikk fader ikke koblet til startkablene. De var jo enorme, og den bittelille plusspolen var plassert skikkelig ugunstig til. Vi lurte på om den eneste løsningen var å holde den røde startkabelen inntil plusspolen når vi skrudde på motoren, i og med at det ikke var mulig å feste den fast.

- Kan man få skikkelig støt da?
- Fritt for og ikke være den som prøver!

 Ja, vi er jenter uten mye peiling på bil.. Til slutt ropte jeg på arbeidsmennene på byggeområdet ved siden av huset. En av dem hadde andre type startkabler, og med litt hjelp fikk vi bilen min i gang. Wee. Jeg tror jeg skal gå til innkjøp av et par startkabler selv. Det er jo ikke sikkert at dette var siste gang et av mine barn ble fristet til å trykke på knapper i taket. Det er jo ikke første gang, så...!

Etter at bilen var igang tok vi turen til Ski, der vi lunsjet med Live og søsteren hennes. Jeg fikk også handlet inn masse mat og et par andre nødvendigheter. Ettermiddagen tilbrakte vi hos mamma. Der lå Mia mye på gulvet og storkoste seg med det. Jeg har derfor funnet ut at det på tide med en babygym i huset. Hun fant også det for godt å rulle fra mage til rygg. Jeg tenkte det var flaks, men da vi kom hjem rullet hun jaggu fra rygg til mage også. Hun er syv(!) uker. Kan det virkelig være mulig? Jeg synes hun godt kan være min bittelille bebis en stund til altså. Jeg har et lite håp om at det bare var tilfeldig - på tross av at Teo var rimelig tidlig ute han også!

Ellers har jeg hatt en skikkelig kosebebis i kveld. Vi har hørt på Foo Fighters i sofakroken. Veldig deilig, veldig koselig og veldig avslappende. Jeg nyter sånne stunder, for plutselig en dag har hun ikke tid til sånt lenger. Tiden flyr jo forbi!

Straks er det natta. I morgen er det meldt SOL igjen. Det skal bli deilig det :-)

Klem fra oss**

4 kommentarer:

Linn. sa...

Fin post Monica! Koselig, morsom og folkelig. Lo litt og har lyst å kose med en baby. Heh.

Anonym sa...


Absolutt mulig:-D
Begge mine har vært unormalt tidlig med å rulle og helsesøster har slitt med å tro det før hun så det selv:-D

Monica Jensen sa...

Linn: Takk for det <3 Ja, det er koselig å kose på babyer ;)

Anonym:
Dæven! Da er hun kanskje klar over hva hun driver med da. Ser bare så rart hun. Hun er jo knappe fire kilo! :D

veronica sa...


Glemte og skrive navnet mitt i sted,ser jeg, men nå er jeg ikke såååå anonym lenger:-)

Min eldste var 2 mnd da hun begynte å snu seg, og minstemann(som er 7 mnd nå), var 3,5 mnd. Så begge var tidlig ute med rulling og det meste andre som har med motoriske ferdigheter å gjøre. Er forskjellig de små:-D

Eldstemann begynte å krype da hun var 4 mnd og reiste seg og gikk rundt møbler da hun var 7,5 mnd....
Heldigvis er ikke minstemann like kjapp til å reise seg og gå! Faktisk litt slitsomt når de er så små....