onsdag 1. mai 2013

Søte detaljer

Hverdagen hjemme er ikke bare bare. Det er ikke så lett å være meg om dagen. Jeg sitter med mye aggresjon inni meg, og jeg har lite energi. Jeg føler jeg ikke klarer å gi så mye av meg selv, og det er utrolig vondt. Jeg håper for alt i verden at det vil gå seg til. Nå prøver jeg å trappe ned på amming og pumping. Det er en risikosport for denne kroppen. Uansett hva jeg gjør, så føler jeg det blir feil - men jeg har tatt et endelig valg om å legge ammingen på hylla. Jeg føler jeg ikke får slappet av og senket skuldrene før ammingen og denne perioden er et tilbakelagt kapittel. Det er derimot ikke en lett avgjørelse, for jeg har kost meg med ammingen fra det fungerende brystet. I tillegg har jeg nå en forvirret og sår jente i hus, som ikke forstår hvorfor mamma plutselig dytter flaska inn i munnen hennes. I går kveld fant hun ikke roen før puppen ble tatt fram. Dette er vondt, hele prosessen er vond, denne perioden er vond. Jeg har det vondt!

Sånn. Over til noe helt annet. Søte detaljer. Jeg er fæn av duse, rolige farger til sånne helt ferske. Jeg ble derfor veldig glad da jeg fikk et kjempefint antrekk og den søteste smokkelenken fra familien til Live (som er en av fire faddere til Mia). 


Enkel, nydelig og perfekt! Den kommer nok til å bli flittig brukt, for allerede nå leter jeg meg ihjel etter disse smokkene. Jeg har en jente med et stort sugebehov, og da er det veldig greit å ha en smokk i nærheten. Spesielt under bilturer eller de minuttene i løpet av en dag hun faktisk må ligge for seg selv. 


Har jeg nevnt at hun har blitt over gjennomsnittet opptatt av nærhet? På sykehuset hadde jeg hun tett inntil meg hele uken. Dag som natt. Det var trøsten min. Hun koste seg selvsagt glugg ihjel på mamma sitt bryst, og nå som vi har kommet hjem igjen er det ikke så kult å ligge i vuggen eller på sofaen i våken tilstand. Hun vil helst være i armene mine - noe som sier seg selv at ikke går 24/7. I dag skal vi derfor hente en vippestol, og så håper jeg hun vil trives bedre i den, der hun kan få litt oversikt over hva som skjer rundt henne. Hun vokser så fort, og de fire siste ukene har blitt spist opp. Håper tiden som kommer er vår. Vi fortjener det!

4 kommentarer:

Jona (Mammalivet i Berlin) sa...

Ja dere fortjener virkelig å bare kose dere nå snart! <3

Hege sa...

Koselig med kosete baby da:-) Håper hun blir glad i flaske om kort tid;-) Si ifra om du trenger en ergobaby bæresele med spedbarnsinnlegg;-)

Nina-M sa...

Den smokkeklypa var utrolig søt! Kan jeg spørre hvor den er fra? :)

Monica Jensen sa...

Nina-M: Jeg vet ikke hvor den er kjøpt dessverre :( Kjenner ikke til merket heller!

Hege: koselig med kosete baby ja :) men må jo ha litt tid til storebror også :) jeg skal si ifra ;)