søndag 9. juni 2013

Barnevakt for første gang

Med unntak av de to første nettene da jeg var innlagt på sykehuset med brystbetennelse, har jeg vært sammen med Mia hvert eneste minutt. Tanken eller behovet for barnevakt har overhodet ikke vært der. Jeg har storkost meg med bebisen min, og sugd til meg alle lukter, lyder og inntrykk. Denne tiden går jo så fort! I svangerskapet sa jeg derimot at jeg skulle ha barnevakt på bursdagen min for å feire sammen med Live - for tredje året på rad. Det er nå til helgen, 15juni. For noen uker siden var jeg veldig innstilt på å legge planene på hylla. Jeg var overhodet ikke klar for å være borte fra Mia, og jeg merket veldig godt at hun ikke var klar for å være borte fra mammaen sin. Når kveldene kom var hun hundre prosent avhengig av meg. Bursdagsplanene så jeg derfor på som et avlyst kapittel!


Nå har vi derimot lagt planene på bordet igjen. Etter at kveldsrutinene gikk som smurt kveld etter kveld, merket jeg at lysten på å være sosial med kjæresten og venner for én kveld begynte å dukke opp. Til helgen skal derfor Mia sove hos mormoren sin for aller første gang. Jeg både gruer og gleder meg. Det skal bli godt å komme ut og ha det ordentlig gøy med kjæresten min og venner igjen, samtidig er jeg spent på hvordan det vil være å ha barnevakt. Man savner jo de søte små så innmari fort! 

Vi skal ut på Krydder i Ski, og siden mamma også bor i Ski, er vi ikke langt unna hvis problemer skulle dukke opp. Før vi drar videre til Live der bursdagsvorset skal være, steller jeg hun for kvelden hjemme hos mamma, og så krysser vi fingrene for at leggingen går like greit som her hjemme. Heldigvis har hun en mormor som har full kontroll, både når det kommer til Mia sine rutiner og hva hun liker for å finne roen. Mia tar også flasken fint når mormor mater. Det har vi nemlig testet ut flere ganger den siste tiden allerede, for å være på den sikre siden ;-)

Med meg ut den kvelden har jeg min fine lille venn; nemlig brystpumpen min fra Medela. 


En elektrisk liten sak, som går både på strøm og batteri. Jeg kan jo ikke risikere å miste melken i fordel for én kveld ute, så derfor må jeg pumpe både en og tre ganger i løpet av kvelden. Den er virkelig en reddende engel i visse situasjoner. Produksjonen kan man derimot ikke si noe på nå. Jeg kan pumpe ut opptil 200ml fra én pupp. Fryseren er med andre ord full av morsmelk, som Mia skal ha med seg til mormoren sin. 

Jeg har troen på at dette vil gå fint - både for mor og barn. Så får vi håpe at jeg klarer å senke skuldrene og virkelig nyte kvelden uten barn. Det gjenstår å se ;-)

5 kommentarer:

Elisabeth sa...

Jeg kom på noe siden du har nevnt at du har så mye melk flere ganger. Hvis du har mer enn du har bruk for kan du levere til morsmelkebanken!

Du burde sjekke ut denne siden for mer informasjon og liste over sykehus som tar i mot morsmelk.
http://ammehjelpen.no/artikkel/110/melkebank-og-morsmelkgiving

Monica Jensen sa...

Jeg har tenkt litt på det, men foreløpig har jeg tatt vare på alt jeg har pumpet for at vi skal ha et lager til Mia tilfelle vi skal ha barnevakt e.l. :)

Fortsetter jeg å ha like stor produksjon + pumpe ofte, er absolutt det noe å tenke på. Men nå prøver jeg å tilpasse produksjonen til Mia´s behov, og da er det ofte ikke så mye ekstra å pumpe ut :)

Takk for tipset uansett. Det har vært oppe til vurdering, for er det noe sykehusene trenger så er det morsmelk!

Annette sa...

Er du GODT fornøyd med den pumpen? Jeg er i tvil om jeg skal kjøpe Medela eller Avent.. men pumpe trengs, merker jeg :)

Monica Jensen sa...

Jeg er veeldig fornøyd med medela. Da kan du også kjøpe trakt (den du tar inntil brystet) ved siden av til 45kroner, i riktig størrelse for ditt bryst, slik at du ikke skal bli sår av pumpingen :)
Det er også den samme typen jeg brukte på sykehuset da jeg var innlagt :) Den får igang utdrivningsrefleksen før den går over på effektiv pumping også!

Annette sa...

Okei :) Da går jeg for den. Veldig artig med bildeprosjektet ditt forresten. Elsker bilder :)