fredag 5. juli 2013

Amming // sydenvarme

Jeg overvant en ekstremt kraftig brystbetennelse, og fullammet etterpå. Både leger og jordmødrene på ammepoliklinikken kalte det en bragd, at det var utrolig og at jeg virkelig hadde stått på. Jeg var stolt av meg selv, for det var ingen enkel kamp. Jeg endte til slutt opp med å trives godt med ammingen. Det var Mia og mamma sin tid. Jeg satt fort med tankene om at jeg ville amme så lenge som mulig, og helst fullamme til seks måneder.


Så kom jeg ned til denne rimelig hete sydenvarmen.. Produksjonen min blir fort påvirket. Jeg er derfor avhengig av å amme/pumpe regelmessig døgnet rundt for å holde produksjonen ved like. Her nede har absolutt varmen påvirket melkeproduksjonen. Mia trenger mer væske, men produksjonen vil ikke øke, den har istedet gått ned - til tross for hyppigere amming. Vi må med andre ord kompensere med morsmelkerstatning ved siden av. Ca 2 flasker i døgnet. Dette får hun etter amming på dagtid når det er varmest.

Jeg var ikke obs på hvor mye varmen påvirket melkeproduksjonen. Kanskje jeg har drukket for lite? Det er i hvertfall ingen tvil om at produksjonen har gått ned.

Jeg håper jeg kan gå tilbake til å fullamme når vi er hjemme igjen. Det er jo så lettvint og greit. Ikke minst kos. Må vi kompensere med litt erstatning iløpet av døgnet, er ikke det krise heller. Så lenge ammingen ikke er et avsluttet kapittel, er jeg fornøyd - og det er den heldigvis ikke.

Bare et lite "obs" til de av dere som har tenkt dere sydover med små ammende bebiser ;-)
Drikk MASSE!

Ingen kommentarer: