lørdag 27. juli 2013

Når vi snakker om dritten..

Dette innlegget skal handle om bæsj. Og smarte barn.

Når man får barn, endrer fokuset seg betraktelig. Du er for eksempel aldri så opptatt av en annen persons avføring som når du har en liten baby i hus. Det er nesten latterlig hvor opptatt man kan bli av det til tider. Dere som er foreldre kjenner dere kanskje igjen (håper jeg?).

Jona har skrevet et innlegg som heter "Bleiefri fra fødselen: EC-metoden". Ta en titt der for litt mer informasjon. Det er ikke noe som praktiseres her i hus, men det kan tenkes at mine barn har og har hatt et ønske om det. De er nemlig likere enn mange kanskje tror. De har ikke bare klin lik profil (true story), de har også begge hatt et ønske om en bleiefri hverdag i veldig ung alder - tydeligvis.

Da Teo var på samme alder som Mia er nå (ca 4mnd.) nektet han plutselig å bæsje i bleia. Det var virkelig full nekt. Til slutt satte jeg han på toalettet, og da kom det. I en måneds tid satte jeg han på do hver gang jeg følte at det var tid for litt bommelomming (for å bruke et annet ord). Han smilte fra øre til øre og var fornøyd med livet. Plutselig var det greit med bleia igjen, og do-treningen satte vi på vent, fram til han var helt bleiefri da han var 2,5 år. 
De siste dagene har Mia vist litt av de samme tegnene som storebroren gjorde. Når et barn kun får morsmelk kan det fint gå én uke mellom hver gang, uten at det er bekymringsverdig. Nå som hun får morsmelkerstatning store deler av døgnet, er det fint med hyppigere bleier for å si det sånn. Hun har vært plaget de siste dagene, så i dag prøvde vi ut toalettet for aller første gang. Fungerte som bare det. Er hun lik sin bror, må vi vel holde på sånn en stund før det er ok med bleia igjen :-)

Smarte barn som foretrekker minst mulig gris? Oh yes, I think so!

Har noen av dere testet ut EC-metoden? For min del høres det svært stressende ut, og det må også by på en hel del med uhell og våte plagg. Samtidig blir jeg fascinert når jeg ser på mine egne barn, som helt klart foretrekker toalettet for en bitteliten periode deres første leveår. Kan de små virkelig forstå sammenhengen, eller er det bare tilfeldigheter?

Ingen kommentarer: