tirsdag 16. juli 2013

Vilje av stål og bestikkelser

Er det noe Teo alltid har hatt mye av, så er det vilje. Det er forsåvidt positivt det, men det kan også bli litt slitsomt innimellom. Har han bestemt seg for noe, gir han seg liksom aldriii. Viljen er i aller høyeste grad med oss på ferie. Både på Mallorca, i Danmark og her på Jeløya. For all del, kan jo ikke glemme igjen den hjemme for noen dager... 

Når man reiser på ferie bare oss fire, sier det seg selv at det er vi som må stå for mesteparten av underholdningen når det kommer til fireåringen. Ellers blir den sterke viljen enda mer fremtredende. Det kan fort bli litt kjedelig å bare reise på ferie med mamma og Nicklas, hvis han skal måtte underholde seg selv. Det går derfor i ett store deler av dagen. Vi leker, herjer og spiller. Innimellom trenger VI skikkelig ferie også. Altså, vi trenger å slappe av, om jeg skal omformulere meg litt. Det er da det er godt å dra fram bestikkelser. Bestikkelser i form av sjokolade. Bestikkelser i form av potetgull. Bestikkelser i form av iPad. 
Se her, Teo. Nå skal du få lov å kose deg litt med dette her :-)


Jeg unnskylder det med at det er ferie, og da er det faktisk lov å bestikke kidsa med godis i ny og ned. Sannheten er dog at jeg kunne gjort det når som helst hjemme også. Det er ikke til å stikke under en stol at jeg har satt fram en godisskål en og annen lørdagsmorgen kun for å få en liten halvtime ekstra i senga.. Jeg er heller ikke redd for å innrømme det. Visse triks har enhver mamma på lager. Godteri og iPad er en sikker vinner for å få littegranne fred!

Jeg har til og med tydd til "snope-trikset" når det kommer til Mia. Hun var utålmodig, og jeg mistet nesten hodet der jeg stresset rundt for å bli ferdig slik at vi fikk dratt ut av døren. Endte forresten med tannkrem nedover hele t-skjorten og mascara i halve trynet. Jeg sier bare; malt på smokken. Jeg dyppet smokken i bittelitt malt, og stappet den inn i munnen hennes. Hun sprerret opp øynene og suttet ivrig. Detta var snadder

Jeg vil bare understreke at jeg ikke dytter malt inn i munnen til Mia i tide og utide, til tross for at dette var svært så effektivt. Jeg har nemlig funnet ut at malt kan gi luftsmerter.... Og da foretrekker man heller en litt utålmodig baby, fremfor en baby som hyler av smerte! Bare et lite obs ;-)

Diplomen for årets mamma er forresten på vei til meg i posten!

3 kommentarer:

Mona sa...

Forstår deg godt jeg! Og så lenge det kun er en gang i blant så tar hverken barna eller dere skade av det :) Ut i fra hva jeg har lest i bloggen din så virker du som en supermamma! Beundringsverdig den kampen du hadde mot brystbetennelsen!!! Det gjør bare en supermamma for lille babyen sin...!

Frøken K sa...

Jeg tenker det er heeeelt i orden med sånne bestikkelser. Man kan ikke være hysterisk heller! Tenker det er en sunn innstillning jeg :)

Og malt på smokken gjorde underverker her hjemme også. Det var sånn jeg fikk Frøken til å ta smokk og fikse litt treig mage! Selvfølgelig - alt med måte - men oi så effektivt :)

Ha en vidunderlig ferie videre ♥

Monica Jensen sa...

Dere er såå søte begge to, jenter. Takk for gode ord - og ja, jeg er helt enig; bestikkelser ER LOV :D