tirsdag 22. juli 2014

Våre varme dager

Hverdagen har til dels hentet oss inn, og jeg er hjemme med barna mens Nicklas er på jobb. I denne varmen er det uaktuelt å være hjemme. Vi finne på noe og vi få avkjølt oss. Jeg er egentlig ikke en strandløve, men av og til er det utrolig godt med noen timer i sola med vannet som nærmeste nabo. Jeg dro derfor med meg barna på lunsj i Son i går, for deretter å finne nærmeste strand. Det var nok ikke den beste stranden for oss. Masse skråninger og liten, proppfull sandflekk. Vi fant oss en plass, og der satt jeg med en frøken som ville smake på vannet på grunna og en gutt som aller helst ville ut til flytebryggen. Han fikk lov å svømme dit alene med armeringer (han kan svømme), men det var mange store barn der ute, så han ville ha med meg, forståelig nok. Det er da man merker at man skulle vært to personer ;) Hadde vi reist med flere kunne noen sett til Mia mens jeg gjorde Teo fornøyd, men nå sto jeg midt i mellom og ble mer svett enn avkjølt. Jeg pleier å være ganske avslappet altså, og lar barna få ganske stort spillerom, men i går kjente jeg at det mest avslappende for alle parter var å komme seg hjemover. Etter et par timer pakket vi med oss flyttelasset og dro hjem der et kaldt bad og pappaen i hus ventet på oss. Det var befriende. Fremover drar vi nok på strender der vi er kjente og det er oversiktelig og fint for både store og små ;)


wpid-20140722-180126.jpg


I dag har vi kost oss hos Linda og barna borti veien. Stort plaskebasseng på terrassen, barn på Teo sin alder og ei lita frøken på Mia sin alder. To mammaer i solveggen. Da snakker vi avslappende tilværelse.. Helt fram til den ene frøkna sto på bordet og svaiet, den andre frøkna hadde kommet seg opp i bassenget med hodet først, mens gutta hadde vannkrig og nærmeste prøvde å drukne hverandre. Med 100 grader i sola ble det litt hett for oss alle i en liten periode, men sammen kan Linda og jeg bare le av det. For noen uredde gærninger med propper i øra vi har til barn :)


Nå har kveldsroen senket seg, og barna er slitne etter en dag i varmen. Mia er allerede lagt og Teo sitter nydusjet i sofakroken. Nå kunne jeg tenke meg å ta med kjæresten til nærmeste vann hvor vi kunne avkjølt oss i fred og ro, men det får vi gjøre når vi er 40 ;) Fram til da får vi lage kveldsmat, legge barn, bade barn og alt som følger med. Om noen år kommer vi til å savne dette, det vet jeg, og det er noe jeg sier til meg selv når alt står litt på hodet. På kvelden når de begge sover skulle jeg ønske de var små for alltid. Denne tiden er dyrebar. Små barn, små bekymringer - store barn, enorme bekymringer. Det var det en klok mann som sa til meg en gang. Jeg velger å tro at han har rett, og har derfor store planer om å være småbarnsmamma for mine voksne barn for alltid. Neida. Joda. Neida.Nå skal jeg overraske Teo med filmkveld. Kun han og meg. Villbasstendensene er her for fullt om dagen, og det er hovedtegnet på at han trenger min fulle oppmerksomhet. Slår aldri feil! Vi sees :)

Ingen kommentarer: