søndag 13. juli 2014

Verden brenner, mens folket sover

I de sene nattetimer titter jeg innom med et lesertips. Et lesertips som trolig vil snæppe deg direkte ut av ferieboblen du lever i, akkurat slik jeg nå opplevde. Vi spiser jordbær, plasker i sjøen, klager på varmen og sukker over at vi ikke får nok kjærestetid, samtidig som det faller bomber i hodene på små barn i Gaza. Nesten en hel verden sitter med ryggen til en av historiens største tragedier.


Jeg blir kvalm, skjelven og dårlig. Jeg kjenner en deseperat følelse bygge seg opp på innsiden. Hva hvis dette hendte oss? Hva hvis dette skjedde våre barn? Hva hvis folk klappet og heiet hver gang det falt bomber ned blant oss, som tok livet av våre barn? Dette er virkeligheten. Dette skjer. Helst vil man spise jordbær med fløte på, mens man hører på Spotify, men vi må få opp øynene. Små uskyldige barn blir drept, og jeg får så vondt i mammahjertet mitt at jeg nesten ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Dessverre hjelper ikke det noen. Allikevel oppfordrer jeg deg til å lese dette innlegget. NB! Sterke bilder. http://svenhenriksen.wordpress.com/2014/07/11/norske-jordbaer-og-likegyldighet/Ingen kommentarer: