torsdag 15. januar 2015

Etter kickstart

Jeg tenker flere av dere ønsker en liten oppdatering nå som kickstart-programmet er vel overstått?


wpid-20150115-163628.jpgDet var akkurat det det var - en kick start. Et skikkelig spark i rumpa i riktig retning. Det føles ordentlig godt nå i etterkant, selvom det tidvis var tøft mens det sto på. Det var ikke magen som slet, men det hendte at hodet protesterte. Det er godt å være ferdig, jeg skal innrømme det :)


Det var et par ganger jeg hadde lyst til å gi opp. Ikke fordi jeg var sulten, for selve sultfølelsen ga seg etter dag 2. Jeg ønsket å gi opp fordi jeg hadde mensen og ville ha sjokolade. Viljestyrken ble utfordret. Nå derimot, nå som programmet er over og jeg kan spise sjokolade, frister det ikke i det hele tatt. Søtsuget som var enormt før kick starten er nå borte. Eller så er det bare viljestyrken min som har blitt sterkere, slik at fornuft tar over for lyst ;)


Nicklas gikk ned 4kg i løpet av 9dagers programmet. Jeg gikk ned 2kg. Disse kiloene forsvant helt mot slutten av disse 9 dagene, og jeg har vel gått ned enda en halv kilo etter endt kick start for to dager siden. For min del var det ikke med ønske om vektnedgang at jeg kastet meg over dette programmet, det var fordi jeg rett og slett trengte en kick start. Nå i etterkant kan jeg med glede si at jeg har mer energi. Det begynte jeg å merke sånn ordentlig på dag 7 av kuren. Det var overhodet ikke tungt å stå opp om morgenen, til tross for at jeg ikke hadde sovet mer enn fem timer og heller ikke fikk starte dagen med kaffe. Slik opplever jeg det enda. Jeg har mer å gi. I tillegg er jeg mye mer obs på hva kost gjør med kroppen, og sukker er en av tingene som absolutt ikke frister. Det trengtes, for i løpet av jula ble jeg en liten sukkeravhengig bamsemums, og det kunne jeg se på huden og merke på energien. Nå føler jeg meg rett og slett som meg selv igjen, og er klar for å beholde de gode matvanene jeg vendte meg til i løpet av kick starten - dog i litt større porsjoner ;) Jeg føler meg bra og jeg ser en forskjell!


Framover vil jeg holde det ved like. Spise mat som er godt for kroppen. Være ekstra obs på proteininntaket på dager jeg trener. Styre 100% unna sukker i hverdagen, men kunne kose meg på lørdagskvelden. Ja, ha en fin balanse rett og slett. Det tror jeg er viktig. Kick start var for meg med på å trigge motivasjonen og sørge for at jeg kom i gang med et skikkelig brak. Det er vanskeligere å falle tilbake til gamle vaner når man har gått så hardt inn for det i ni dager. Ni lange dager.


Jeg vil ønske ukens kickstartere masse lykke til. So far, so good, eller hva? :)

1 kommentar:

Fru Jacobsen (@frujacobsenno) sa...

Hørtes digg ut med et slikt utfall:) Ville tippet at jeg hadde gått ned 5 kg i og med at jeg har så mye ekstra. HåPer jeg får prøvd ut dette i læpet av året :kr