torsdag 8. januar 2015

Frihet og takknemlighet

Noe av det jeg synes er finest med min jobb er friheten den gir meg. Det er nesten til å klype seg i armen av. Ja, ingenting kommer gratis, så også i denne type arbeid krever det en god innsats, men jeg kan velge når, hvor og med hvem jeg vil jobbe. Det er en frihet jeg setter umåtelig stor pris på!


Jeg vil sette det litt i perspektiv for dere ved å fortelle litt om dagen i dag. Nå sier ikke jeg at hver dag er lik som denne, men da forstår dere hva denne jobben kan gjøre med min hverdag :)


En vanlig arbeidsdag varer fra 8-16. Veldig mange jobber mye mer enn det også. I løpet av dette tidsrommet har jeg hatt en rolig formiddag med datteren min. Vi fikk tid til å leke sammen. Kose oss før barnehagen. Jeg har rukket en times treningsøkt på Avancia. Egentlig meldte jeg meg opp på pilates og gledet meg til det, men instruktøren var syk, så det ble yoga i stedet. God trening, men jeg holder fortsatt en knapp på pilates. Etter trening skravlet jeg en god stund med en bekjent jeg møtte på treningssenteret. Tema var mat og kost og hva det faktisk gjør med psyken og kropp på store og små. Interessant tema, som vi begge to er interesserte i. Hun har erfart det selv, og jeg har lært mye om dette gjennom jobben, og er mer obs enn noen gang på hva jeg og barna putter i munn. Når jeg hadde dusjet ferdig, gikk jeg på butikken for å handle inn ingredienser til glutenfrie knekkebrød. Deretter var det lunsj med Malin og lille Jack. Business og pleasure. Denne stjerna har et par spennende måneder foran seg. Etter noen timer avsluttet jeg møtet, dro hjem og ryddet, for deretter å hente Mia - før klokken 16. Tenk alt jeg fikk tid til i løpet av én normal arbeidsdag. Det er en sånn frihet jeg alltid har drømt om!bizmonicajensen


I min jobb velger jeg arbeidstiden min selv. I perioder jobber jeg masse, og henger nesten ikke med i svingene, mens i andre perioder har jeg langt ifra en fullbooket timeplan, men ser resultatene komme for det. En uavhengig inntekt - det er undervurdert. Kanskje fordi mange ikke forstår hva det innebærer. Jeg nyter hverdagen like mye som helgene. Jeg teller ikke ned til neste ferie. Jeg lever i nuet og koser meg med det. Det er så viktig, for det er desidert flest hverdager vi møter på i livet. Da skal man ikke "ta til takke" med en jobb man ikke trives med. I min jobb er det umulig å mistrives - det er i hvertfall min mening ;) Og det er enda godt at vi alle kan ha vår egen mening, leve vårt eget liv og være selvstendige mennesker som ikke leve etter andre sine ønsker og meninger. Det i seg selv er en frihet - og den skal vi være evig takknemlig for.


Nå er det middagstider her i hus. Teo er hos pappaen sin i ettermiddag, og vi har en tacovariant på menyen. Dag 4 straks gjennomført. Finnes ikke sulten. Finnes ikke tung i hodet. Heller tvert imot. MEN sjokoladesuget er der fortsatt. Hva skjer med det?!

Ingen kommentarer: