tirsdag 12. mai 2015

Rastløse små bein

Huiles_Essentielles_Forever_Essential_Oils_bannerDa vi var i Singapore ble nye produkter lansert, deriblant naturlige eteriske oljer. Jeg tenkte raskt mitt. Ville det være noe marked for dette? Hva slags nytte vil disse gjøre? Det er fort gjort å tenke sånn når man er uviten og mangler erfaring. Det er også på grunn av manglende kunnskap skepsisen slår til hos de aller fleste av oss. Jeg bestemte meg for å kjøpe med samtlige oljer hjem, slik at jeg fikk testet dem ut i både hjemmet og på liten og stor. Det er jeg glad for at jeg gjorde. Jeg fikk raskt erfare at eteriske oljer er mer populært enn hva jeg ante, så lagerhyllene mine har blitt tømt raskere enn jeg har rukket å fylle på :)


Bruksområdene er mange og vi har faktisk fått stor nytte av dem hjemme. Ømme muskler, vonde ledd og magevondt er noe. De har faktisk vært redningen etter lange dager, spesielt den med peppermynte. Ikke minst bruker vi dem i oljelamper, så det skal være en mild, men god duft her i huset. Jeg legger alltid godt merke til hvordan det lukter i andre sine hjem, så jeg ønsker at våre gjester skal bli møtt med en god lukt når de kommer til oss også :)


Nå i kveld kom Teo hjem fra sin første fotballkamp. Han var høy på livet etter å ha scoret sitt første mål (stolt? oh yes!). Mia hadde lagt seg, men ble oppjaget av den viltre gutten som nesten (bare nesten) tok salto rundt i stua. Brått endte det med to gira unger, der ingen av dem fant roen. Etter mye om og men ba jeg dem legge seg i hver sin seng. Jeg satte opp vinduene, så de kunne høre på regnet utenfor. Jeg hentet lavendeloljen, og så masserte jeg dem. På rundgang. Først føtter og legger, så hender. Teo sovnet minutter senere og Mia fikk i hvertfall roet seg ned sju hakk, som til slutt førte til at hun også sovnet. Lavendel er bevist å ha en beroligende effekt og jeg brukte det mye på Teo da han var bebisgutt og hatet å sove. Om det var selve oljen som gjorde susen i dag vet jeg ikke, men barna kjenner igjen lukten og vet hva det betyr når mor i hus trekker fram siste kortet på hånda. Da er det bare å falle til ro, for litt påfølgende hverdagsluksus før sovetid ;)


Nå sitter jeg nydusjet i sofaen med verdens beste og mest effektive ansiktsmaske påsmurt. Vi skal straks i gang med en veldig sen kveldsmat; salat med stekt spekeskinke og mager kesam med fransk dressingpulver til - nam! Så skal vi på jakt etter en ny serie. Vi tar i mot tips med stor takk. Nå har vi rundet Orange is the new black, Sons of Anarchy og Suits, og vi aner rett og slett ikke hva vi skal se på videre. Jeg vil egentlig helst se mer til Jax, haha! Vel, god natt, kjære dere. Vi sees i morgen! :)

1 kommentar:

Cecilie sa...

Jeg bruker sånne oljer bruker jeg i sjokolade og sunne konfektkuler