søndag 24. januar 2016

Siden sist..

Sliten og høygravid

I helgen har vi hatt helt barnefri, og det har vært utrolig godt. Å få muligheten til å lade opp batteriene så godt som hundre prosent var nødvendig for oss begge. Formen min er alt annet enn bra om dagen, selvom jeg skulle ønske at jeg kunne skryte av en sprudlende toppform på tampen av svangerskapet. Jeg har i flere dager slitt med pannehodepine som blir verre og verre for hver dag. Følelsen av skikkelig migrene, med påfølgende kvalme. Da er det ikke mye annet man orker når den kommer og slår meg helt overende. 

Jeg har også vært inne på vekstkontroll på sykehuset. Der fikk vi oss en liten overraskelse. BabyM er målt til å være minus 40% i forhold til gjennomsnittet. Det er selvsagt alltid en mulighet for at de kan måle feil, men både lege og jordmor kjente på magen min først, og kunne si før ultralydundersøkelsen at det var en liten gutt jeg hadde i magen. Mia ble målt til å være -30%, og veide 3174 gram den dagen hun ble født, en dag på overtid. Stemmer målingen, veier BabyM ca 2800gram nå, en uke før termin. Jeg har hele tiden sett for meg at denne karen er større enn sin storesøster, men det kan altså se ut som at det ikke stemmer. Heldigvis så alt fint ut ellers, så det er nok bare genene som spiller inn når det kommer til fødselsvekten :)

Teo veide over 4kg åtte dager på overtid. I mine øyne der og da; bitteliten. Det var til jeg fikk Mia i armene mine, som er den minste bebisen jeg har holdt tror jeg. Vi kalte hun for fuglungen når hun var helt fersk, for hun hadde så tynne, små ben. Fortsatt er hun veldig slank, men hun følger sin egen kurve, som er klinlik min vekstkurve fra år til år som liten også. Det skal bli godt å få BabyM på utsiden av magen, så vi forhåpentligvis får fetet han litt opp. Uansett hvordan man vender og vrir på det nå, så er det ikke lenge før vi har han i armene våres, og jeg trenger vel ikke å fortelle igjen hvor klare vi er for det? Den siste tiden har virkelig sneglet seg avgårde, og det hjelper ikke når formen er så som så! Innspurten blir ekstra spennende, og jeg grugleder meg til både fødsel og den første barseltiden. Jeg har vært gjennom to tøffe barselrunder, så jeg håper at jeg denne gangen ikke kan bli noe annet enn positivt overrasket ;)

Nå skal barna hentes. Det er godt med noen dager for seg selv, men savnet melder seg fort og det er utrolig hvor tomt huset blir uten dem. Hva gjorde vi før vi fikk barn? Vi må ha kjedet oss fryktelig masse! Vel, got to go. Vi sees plutselig! :)

// følg meg gjerne på snapchat (monix87) og instagram (monicajensenno)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du trenger ikke godkjenne denne så den synes, men den hodepinen du beskriver, kvalmen og liten bebis kam være tidlige tegn på preeklampsi (svangerskapsforgiftning). De har sikkert full kontroll på kontrollene hos lege/jordmor, men det var mine første symptomer. Jeg fikk ikke høyt blodtrykk eller proteiner i urinen før det var gått en stund og da gikk utviklingen veldig fort.

Monica Jensen sa...

Ja, jeg vet, og blir fulgt tett opp :) Igangsettelsesdatoen er satt, så vi vet når vi senest får møte han, og det er ikke lenge til :) Hadde svangerskapsforgiftning med nr 1 også, men da på overtid..

Anonym sa...

Hei Monica, Jeg lurer på om du har endret bruken av noen Forever produkter etter du ble gravid? Er det noen produkter du sluttet å ta eller noen du trappet opp? Er selv gravid, og er derfor litt nysgjerrig :)

Masse lykke til med innspurten!