søndag 17. januar 2016

Søndagsprat


I dag ble vi faktisk vekket til en liten overraskelse, i regi av eldstemann. Teo og Mia hadde dekket frokostbordet, og ristet brød, diverse pålegg og store glass med melk sto framme. Det var godt det, og så stolte de var. Det ga definitivt mersmak for mor, så jeg satser på at det gjelder for barna også ;)

Etter frokost skulle Nicklas ordne noen småting, og tok med barna på kjøretur. Jeg er en bitteliten smule lei om dagen, og jeg er sliten. Da er det godt å få en time for seg selv her og der, til å koble av fullstendig. Jeg benyttet timen i senga, langt inn i drømmeland. Et must når nattesøvnen er så som så. Når jeg sto opp kom resten av gjengen hjem like etterpå. Da skulle Nicklas og Teo teste ut lysløypa, mens Mia ønsket å være inne og slappe av. Formen hennes har den siste måneden vært litt så som så, og hun har behov for mer hvile og søvn. Det prøver vi å ta ekstra hensyn til i hverdagen. Hun har selvsagt vært hos legen og prøver har blitt tatt, som heldigvis var fine, så vi tror det er mørketiden og spenningen rundt den forestående fødselen som har begynt å melde seg. Bekymret blir jo jeg uansett, når hun plutselig oppfører seg annerledes. Det eneste man som foreldre vil er jo at barna sine skal ha det bra og være friske og raske!

Mens Mia slappet av med Havfruen Ariel og litt mat, vasket jeg leiligheten. Annenhver uke har vi vaskehjelp, så det er ikke ofte jeg svinger vaskekosten lenger. Selvsagt får støvsugeren kjørt seg og badet blir støtt og stadig vasket over, men vaskehjelpen tar seg av den grundige vasken. Nå følte jeg derimot et sterkt behov for å ta meg av den biten selv, så hvert eneste rom i huset ble ryddet og vasket. Veldig deilig etterpå, når gulvene er rene og det lukter friskt og godt i alle rom. Når helgevasken var overstått, kom gutta hjem fra skitur. Da kviknet Mia til og ville ut hun også. Med ski på beina for aller første gang. Det gikk over all forventning. Ingen sure minner, kun smil og latter. Det var kjempegøy, som hun sa, så vi gleder oss til mange fine vinterdager i de kommende årene med skia på beina :) Jeg droppet skiene, men ble med ut og fikk litt frisk luft sammen med dem. Veldig deilig!

Nå er det to sultne barn med roser i kinna som slapper av i sofaen. Taco står på menyen, og resten av dagen skal gå med til avslapping før en ny uke sparkes i gang. Håper dere har hatt en fin helg. Det ser ut som mange har utnyttet det fine vinterværet :)

Ingen kommentarer: