tirsdag 9. februar 2016

10 aha-opplevelser

Er det flere som har fått et par overraskelser etter fødsel? Jeg har vært gjennom dette to ganger før, men man glemmer raskt. Var jeg kanskje ikke så slank og fresh to uker etter forrige fødsel som jeg husker...? Neppe, for når jeg tenker meg om så sto jeg jo på Fredrikstad sykehus tre uker etter fødsel og gråt av synet av min egen rumpe.


Vel, her er noen aha-opplevelser flere kanskje kjenner jeg seg igjen i (håper jeg).

1. Når du har gått fra å ville spise alt, døgnet rundt, til å miste matlysten totalt. Ingenting smaker godt om dagen. Med unntak av stratos da, men det prøver jeg å styre unna.

2. Når du ser underlivet ditt for første gang på to-tre måneder, og innser at intimbarberingen ikke var så vellykket som du trodde den var....

3. Når du føler deg slank etter fødsel, for magen har begynt å trekke seg tilbake, og sønnen din ødelegger moroa ved å påpeke at mamma fortsatt har stor mage. Eller dama på apoteket nekter å selge deg ibux, fordi gravide ikke skal ta det.... Jepp, det opplevde jeg etter å ha født Teo.

4. Når du optimistisk drar på deg jeansen, og den stopper ved låra. Det var der du gjemte de siste kiloene, ja!

5. Når rumpa di er pannekakeflat og går i ett med ryggen... Jeg er klar for turer i oppoverbakke!

6. Når melka kommer for fulle mugger (bokstavelig talt), og brystene blir så store at kallenavnet ditt de neste ukene kun er mamma-møøø. Dette understreker dattera di ved å synge klokkeklart; "Kua mi, jeg takker deg!".

7. Hvor sliten du blir i nakke og skuldre av å amme? Hallo - det er vanskelig å rette seg opp etter en kveld med amming. Styrke må til, og her har vi grunnen til at mange mødre sliter med holdningen. Meg selv inkludert.

8. Du føler du får igjen for de 9 månedene du slapp unna mensen....

9. Når du er tørst konstant, og den ekstra tørsten melder seg uten unntak hver gang du setter deg ned i sofaen og har koblet bebisen fast til matfatet.

10. Når du fortsatt har energi og er oppegående etter få timer søvn den siste uka. Hei ammehormoner, dere er fantastiske!

Har du flere punkter å bidra med må du gjerne dele dem i kommentarfeltet :)

2 kommentarer:

Malin Sletten sa...

# Når dagene går på 3-timers intervall og alt planlegges etter når bebis skal ha mat, og utreise av huset får slingringsmonn på et par timer ��

Charlotte Woxen sa...

# Når du er så stolt nybakt mamma og vil vise frem nurket til alle du kjenner, så du booker besøk på besøk gjennom de første døgnene hjemme, men har glemt at du er full av hormoner og faktisk har mer enn nok med å ta vare på deg selv og den lille (i tillegg til mann og andre barn) de første dagene!