tirsdag 1. mars 2016

Behandle baby

Da Teo var nyfødt var det noen slitsomme uker vi hadde foran oss. Han hadde kolikk og gråt i mange timer i strekk hver natt. Det var tøft og svært overveldende. Null søvn, et mammahjerte som verket og en sår babygråt på maks volum. Da han var tre uker gammel orket jeg ikke mer, så jeg ringte en kiropraktor og fikk time på dagen. De sa de prioriterte desperate nybakte foreldre med "kolikkbabyer". Det viste seg at magevondten var låsninger i nakken etter den tøffe fødselen. Etter tre timer hos kiropraktoren hadde jeg en ny baby, som var fornøyd med livet. Endelig var det tid og energi til overs så vi kunne kose oss!

Jo yngre bebisene er, jo lettere er det å hjelpe dem med eventuelle låsninger. Det er ikke så mye som skal til med disse små. Jeg har derfor tatt med både Mia og Max til osteopat når de kun har vært noen få uker gamle. De har ikke vist spesielle tegn på ubehag, men jeg ønsker å være føre var i tilfelle. Det er synd hvis det viser seg med tiden at de har låsninger, så kreves det brått mange behandlinger, tårer og tålmodighet for å rette opp i det. Ingvill på Plexusklinikken i Ski har derfor fått lov å behandle mine to minste. Anbefales. Det er verdt hver eneste krone for å vite at barna har det fint etter en fødsel som kan ha gitt dem tøff medfart. Hun har også hjulpet minstemann med å få litt fart på magen, noe som har resultert i mindre luftsmerter på natten og avføring på daglig basis. Vi hadde jo en uke med magevondt, og det er ikke kult å vite at bebisen din har det vondt.


Nå som minstemann er ferdig behandlet (én time var nok), så er det jeg som har fått plass på benken til Ingvill. I dette svangerskapet kom smertene mine gradvis tilbake. Mindre aktivitet, feil kosthold, et par nødvendige tilskudd ble droppet. Det er som å gi mat til fibromyalgien. Etter en noe intens fødsel og uker med amming og byssing, har ryggen stivnet helt. Leddene er stive, ikke bare muskulaturen. Veldig vondt og slitsomt, men gradvis blir det forhåpentligvis bedre, og jeg vet at når alle de gode hverdagsrutinene er tilbake igjen vil jeg vinne over smertene nok engang. Det kreves kun tålmodighet og selvdisiplin, men jeg har de beste hjelpemidlene på veien. Med riktig behandling blir dagene litt lettere, for de siste par ukene har det vært et prosjekt å bare skifte bleier til tider. Kroppen føles herjet med, rett og slett, og sånt tull har ikke jeg tid til :)

Har du gått til behandling med din nyfødte? Jeg anbefaler det til alle, uansett om bebisen viser tegn på ubehag eller ikke. Bedre å tenke "føre var" :)

3 kommentarer:

Hege sa...

Du gjør sikkert lurt i å oppsøke hjelp tidlig:) Hvis sykdommen din er som min, autoimmun, er det gjerne slik at man har det greit gjennom svangerskapet men at man får kraftig oppbluss kort tid etter fødsel.

Malin Smestad sa...

Har vært hos ostopat med begge mine to grunnet "kollikk", som viste seg å være låsninger i nakke/rygg. Time er allerede bestilt til neste baby som er venter rundt 1 mai ;D

Ina sa...

Var til kiropraktor med minste pga kolikk. Var låsninger i både nakke/rygg og bekken. Var før det på babymassasje som hjalp veldig på luft, men var ikke nok til å få en rolig baby. Så da ble løsningen koropraktor, 2 behandlinger så hadde vi en helt ny baby. Full av glede og fart! Og en ting er sikkert, skal vi en dag få nr 3, skal helt klart kiropraktor oppsøkes tidlig for å være føre var som du sier:-)