tirsdag 8. mars 2016

Prosjekt: Oppussing


Når jeg går ned i huset nå blir jeg nesten litt kvalm. At det noen gang skal bli til et levelig hjem er det vanskelig å tro nå. Jeg trøster meg med at det helt sikkert må bli verre før det kan bli bedre. 

Alle rom er revet, bortsett fra det ene badet som ble pusset opp i 2008 og vaskerommet. Husets styggeste rom, som vi hadde planer om å vente med. Vel, det var fram til veggene omtrent kollapset når rørleggeren satte i gang med sin jobb. Der var det mye hjemmesnekring inn i bildet. Det ser derfor ut som vi må skvise vaskerommet inn i budsjettet nå. Lukter det budsjettsprekk?

Vi hadde nok ikke i forkant trodd at det skulle bli en totalrenovering, men det er det altså blitt. Nye rør. Nytt elektrisk anlegg. Hele sulamitten. Fra gammelt til flunka nytt. Jeg prøver å forestille meg hvordan det vil bli til slutt, mens jeg river meg i håret over IKEA sitt kjøkkenprogram som jeg forstår nada av, og bruker kveld etter kveld på å finne det perfekte badekaret. Det perfekte badekaret som passer inn på badet vårt vel og merke, og som samtidig passer inn i en mulig budsjettsprekk. Det er enklere sagt enn gjort skal jeg fortelle dere. 

Oppi det hele priser jeg meg lykkelig for at vi har dyktige håndtverkere på jobben. Samtidig som jeg holder pusten hver gang en av dem ringer - livredd for eventuelle overraskelser. Forresten, så mange valg man må ta?! At man måtte gruble seg i hjel når det kommer til antall stikkontakter hadde jeg ingen anelse om. Innimellom frister det mest å si til disse handymenna; "Velg du!", men jeg har forstått det sånn at de er mest komfortable med at vi velger. Vi som skal bo der lissom.

Vi har hatt litt flaks oppi det hele da. Skikkelig flaks faktisk. Alle håndtverkerne kunne starte samtidig. Det er full fart i huset med andre ord, og jeg er glad jeg ikke er maleren. Det ser ut som vi kan være i hus til 1.mai, for gutta står på som helter!

5 kommentarer:

Véronique sa...

Jeg gleder meg til å se bilder av huset innvendig når alt er ferdig :)

Anonym sa...

Gleder meg til å se hvordan det blir :) og se før, underveis og etter bilder :)

Monica Jensen sa...

Det gleder jeg meg også til, Veronique :P

Monica Jensen sa...

Anonym:

Jeg skal prøve å få knipset noen bilder en av de nærmeste dagene :)

Emelie sa...

Vil anbefale Epoq kjøkken (selges av Elkjøp og Lefdal) fremfor Ikea. Man kan risikere å trenge deler som har utgått og da får man ikke tak i de. I tillegg har de spesialmål som kan være vanskelig å tilrettelegge for senere. Vi hadde Ikea kjøkken da vi flyttet inn (det var 3 år gammelt), men de kunne ikke bestille en ekstra front eller tilpasse hvitevarene vi hadde. Vi måtte bestille nytt kjøkken og valge epoq - utrolig fornøyde!! God kvalitet, masse smarte løsninger og enklere designprogram. Vil nok anbefale å ta en time med en tegner i butikken. De har god erfaring og masse gode ideer. Der er det stile og rollig og man slipper 3 timer i kø for å få hjelp. Hun på Alna, Sandra, er kanskje den dyktigste av tegnerne. Anbefales virkelig!!