onsdag 25. mai 2016

Jentetur og hæla i taket

Enkelte dager er det hektisk å være trebarnsmor, og i dag har vært en slik dag. Trøtte barn som krangler og generelt god stemning over hele linja. Jeg kan vel tenke meg at det er flere mammaer som kan kjenne seg igjen i hektiske ettermiddager med mye sutring og mas. Om få dager reiser jeg sydover, så aller helst vil jeg kose meg alt jeg kan med barna før avreise, men heldigvis kommer det en ny dag i morgen med forhåpentligvis bedre stemning :)

På dagtid sto shopping og champagne på timeplanen. Eller i vårt tilfelle; kaffe og morsmelk. Hverdagen som babymamma byr ikke på så mange sprell, men vi koste oss med lunsj, og jeg fikk gjort unna litt shopping før avreise. Vi skal døpe Max et par dager etter at jeg kommer hjem, så det meste må være på plass før jeg reiser. Vi skal ha en uhøytidelig feiring her hjemme, med de nærmeste 35 familiemedlemmene og fadderne.. Har jeg sagt at vi har en ganske stor familie? Nicklas skal få stå for bestilling av kake og matinnkjøp, så det kan bli interessant å se hva som blir servert på Max sin store dag ;) Neida, pappaen i hus har nok kontroll. Planen vår er vel å grille, så tvi tvi, vi satser på pent vær!

En annen ting jeg handlet var disse skoene. Jeg har siklet på Valentino studs en god stund, og når jeg kom over disse kopiene på Bianco til en helt annen pris, måtte jeg kline til. Love them!


Jeg skal på min aller første jentetur til sydligere strøk, så høye heler og kjoler på kveldstid blir det selvsagt. Jeg gleder meg til å pynte meg igjen, og så gruer jeg meg litt til å dra på meg bikinien igjen. Sommerkroppen 2016 er på plass foråsiresånn! Max skal være med å passe på mammaen sin så jeg ikke skal få slått ut håret, men en slik ferie er helt perfekt nå. En hel uke med fullt fokus på minstemann, venninnekos, ferie og jobb. En god kombinasjon! Jeg reiser nok med en klump i halsen og et voksende savn i hjertet etter resten av gjengen min, men samtidig så merker jeg at jeg trenger å lade batteriene. De siste månedene har vært hektiske, og av og til må man rett og slett sette seg selv først, også når man er blitt mamma. Forhåpentligvis kommer jeg hjem med lavere skuldre og en større dose tålmodighet :)

Nå skal jeg ta kvelden. Alltid sent i seng, hilsen definisjonen på B-mennesket. Max kvitrer alltid i kor med søsknene sine i 7-8-tiden. Da blir de så glade over at han er våken, så de kaster seg over han i senga og overøser han med kyss og kos. Da skrur minstemann på "partymood" og ligger og gliser i noen timer, før han er klar for en ny dupp. Det blir med andre ord ikke ekstra timer søvn på meg på formiddagene lenger, med mindre han får fullstendig ro på morgenkvisten og dermed sovner igjen, noe som hører til sjeldenheten. Jeg må derfor lære meg å snu døgnet, slik at jeg får de timene med søvn jeg trenger. Er det noe som er viktig for å kunne være den mammaen jeg ønsker å være, så er det søvn. Man klarer det meste så lenge man er uthvilt :) Så, folkens, sov godt. Vi sees plutselig igjen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Utrolig bra skrevet, Monica! Syns det er bra at noen kan dele at det kan være slitsomt til tider å være mamma.