torsdag 19. mai 2016

Tenk om...


Jeg har vel aldri lagt skjul på at en dør med muligheter åpnet seg samtidig som jeg takket ja til å starte opp som forever business owner for 2,5 år siden. Selvsagt ramlet ikke mulighetene ned i fanget på meg der og da, men jeg visste at jeg ville få det jeg ønsket meg og mer til hvis jeg la ned tid, innsats og et engasjement i denne jobben. Akkurat du - ja, du som leser - har de samme mulighetene. Du må bare ha troen på at du selv kan oppnå det. Det er som regel første skritt på veien. Jeg hadde i bakhodet at mange har gått veien før meg. Så mange har lyktes. Så mange ulike mennesker, med ulik bakgrunn og utgangspunkt. Så hvorfor ikke meg? Konkurranseinstinktet mitt har nok vært et nyttig verktøy på veien!

Over til disse mulighetene... Som folk flest vet så blir man ikke lykkelig av penger, men når man har fått kjenne på hvordan det er å ha dårlig råd, så vet man også at man heller ikke blir lykkelig av det. Penger på bok gir deg ikke lykke, men det gir deg en trygghet, færre bekymringer og ikke minst mange flere muligheter - som igjen kan være med på å skape et lykkeligere liv. Som folk flest drømte jeg om et hus, en trygg bil som ikke loppet oss for penger etter hver runde på verkstedet og ikke minst et barn til. Slik vår økonomi var på det tidspunktet visste vi at vi ikke ville ha råd til det tredje barnet vårt. Til tross for at vi begge ønsket det så inderlig. Å ha barn koster. Å ha tre barn er dritdyrt. Det var ikke få kvelder jeg lå i senga med tankekjøret i gang. Hva kunne det bli ut av meg? Hva kunne jeg gjøre for at vår økonomi skulle bli bedre? Hvordan kunne vi få råd til dette tredje barnet? For med tre barn følger det ikke bare med ekstra klær og utstyr, men også en større bil og en større bolig. Ting som på den tiden føltes helt uoppnåelig for oss!

I dag har alle brikkene falt på plass, og jeg kan nesten ikke sette ord på hvor takknemlig jeg er. Hus, bil og det viktigste av alt; vår fantastiske lille Max. Min lille foreverbaby. Endelig føles familien komplett, og vi kunne ikke vært lykkeligere. Tenk om vår økonomi kunne stoppet oss i å få han... Tenk om jeg hadde takket nei til denne muligheten for 2,5 år siden. Tenk om min framtid hadde vært i Nav-systemet, med smertehelvete og dårlig selvfølelse. Tenk om jeg ikke hadde vært så sta og bestemt på at jeg skulle oppnå mine mål. Tenk om jeg hadde kommet med unnskyldninger fremfor å gjøre jobben. Tenk om.... Har man et sterkt nok hvorfor, så er det utrolig lett å forstå hvordan!

Ingen kommentarer: