fredag 8. juli 2016

Jeg ville ikke forandret på noen ting

Roen har senket seg her på Jeløya - for ja, vi bestemte oss for å bli en natt til, og reiser i stedet hjem i morgen formiddag. Det går stort sett i ett med tre små barn på ferie. Innimellom døgnet rundt. Når to barn har sovnet, våkner den tredje. Når ett barn er stelt for kvelden, venter det to barn til på en runde på badet. Når to barn har blitt lest for, trenger den tredje oppmerksomhet. Sånn er det med tre barn. Det kom ikke akkurat som en overraskelse. Det er med andre ord ikke mye tid i løpet av dagen til deg selv, men akkurat i kveld ble det noen timer alene med kjæresten. Med fotballen på i bakgrunn. Veldig deilig, oppladende og koselig - til tross for den fotballen ;)


Dagene er hektiske. Man kan kjenne energien falle. Innimellom trenger man bare en time out. 10 minutter på do for en aldri så lita husmorsferie. Samtidig ville jeg ikke byttet det bort mot noe annet i verden. Denne tiden. Disse stundene. Kjærligheten. Humoren. Utfordringene. Jeg har ikke tall på hvor mange øyeblikk jeg har i løpet av én dag der jeg kjenner på den komplette lykkefølelsen. Lykkelig fra morgen til kveld, døgnet rundt, det er jeg ikke - men små lykkeøyeblikk i løpet av dagen har jeg støtt og stadig. Små glimt der kjærligheten får det til å bruse i hjertet mitt, kile i magen min og presse på i øyekroken. Max kan smile med hele deilige seg. Mia kan le med sin fantastiske latter. Teo kan se på meg med det omsorgsfulle blikket sitt. Nicklas kan leke med barna våres og jeg kan se kjærligheten i øynene hans. Han er så himla stolt av dem. Da føles min verden perfekt. Akkurat det er øyeblikk som betyr alt for meg, og som jeg verdsetter så utrolig høyt.


Jeg er så glad for at jeg har mulighet til å være såpass tilstede som det jeg er. Jeg trenger ikke følge noen andre sin timeplan - ferie eller ei. Om det så er én ekstra time sammen på ettermiddagen eller en fridag sammen hjemme, på en helt vanlig onsdag. Eller sånn som nå; seks uker uten vekkerklokke, tidsklemma, tid borte fra mamma og pappa, stress... Barna kan kjenne på hvilepulsen de også. Skuldrene kan senke seg. De får virkelig ladet opp batteriene før et nytt skoleår og barnehageår. Storebarnsavdeling. Tredjeklasse. Det er godt med disse sommerukene, for både store og små. 


Ja, så er det til tider slitsomt for oss foreldre - men så godt og nødvendig for barna. Vi ville ikke gjort det noe annerledes. Det kan til og med hende vi har dem enda en uke ekstra hjemme. Tiden vil vise. De skal få lov å være med å bestemme det selv når tiden er inne. Det viktigste akkurat nå er her og nå. Er det noe vi har erfart så er det at tiden går fort. Rasende fort. Vi vet også at vi kommer til å savne slike sommerferier som dette. Der barna leker rundt oss, maser om is, overrasker oss med hageslangen, kliner ketchup på hageputene og finne fram barnet i oss.. Så denne tiden vil jeg tvilholde på, for her og nå er helt unikt. Dette er den eneste sommeren vi har en 7åring, en 3 åring og en liten bebis. Like spesielt blir det neste år, når de er ett år eldre, men jeg vil allikevel tviholde på denne tiden, for den får vi aldri igjen. 


Vi er heldige. Nicklas og jeg. Som får tilbringe sommeren med våres favorittmennesker. Det er godt å minne seg selv på det når de to eldste krangler så busta fyker, samtidig som minstemann er overtrøtt og henger fast på skulderen min. Da er det litt godt å minne seg selv på at jeg faktisk ikke ville hatt det noe annerledes. Jeg ville ikke forandret på noen ting.

Livet - ja, det er ganske deilig! :)

2 kommentarer:

Linn sa...

Hei!
Lurer bare på hva du tenker om saker som denne, i og med at du også gir det til dine barn? Det samme gjør jeg, men blir jo litt skremt.

https://www.nrk.no/norge/testet-populaer-slankekur_-_-fikk-leverskade-1.13037356

Monica Jensen sa...

Jeg er ikke bekymret for det, da jeg mener det er lite hold i den artikkelen. Det ble foretatt en "studie" på én person (journalisten selv) i en 2-ukers periode. Det er dermed ikke en godkjent studie. Ingen har fått sett prøveresultatene, og professoren som står bak "studien" sitter selv i styret for et annet MLM selskap som også selger "slankekurer" (som de så fint kaller det - C9 er jo ikke en slankekur), så han er jo ikke en nøytral part. Journalisten har i tillegg hjerteproblemer, så hun burde jo ikke gått på C9 i utgangspunktet. En liten forhøyning i leververdiene kan skyldes mange ting, som for eksempel en infeksjon, overvekt, tatt smertestillende dagen før eller drukket alkohol.. Så nei, den artikkelen skremte ikke meg på noen måte :)