onsdag 17. august 2016

Balanse


Kjæresten er som kjent i pappapermisjon, og det skal han være til over vinteren. Kanskje lenger, ulønnet. Vi får se. Uansett, her om dagen så sa han; "Før hadde jeg så lite tid til barna, så jeg måtte nyte hvert ledige minutt med dem. Nå ser jeg dem så mye, at jeg må nyte hvert ledige minutt uten dem!" Haha, er det ikke litt sånn for de fleste a? Alenetid og muligheten til å ta litt vare på seg selv er viktig. Uavhengig av om du har barn eller ei. Jeg merker selv hvor mye mer jeg har å gi på hjemmebane når jeg har mulighet til å bare være Monica i ny og ned. For meg kan den alenetiden være en lunsj i finværet med en kollega, en dag på spa med venninner, noen timer nede på kontoret mitt med kaffekoppen og macen som selskap, eller en sen kveldstur med musikk på ørene. Dette er ting jeg prioriterer i hverdagen min, som gjør meg glad. Selvsagt gir barna meg vanvittig mye glede. De lyser opp dagene og gir livet en helt spesiell mening. Samtidig er jeg mer enn bare en mamma. Jeg er Monica også. I min hverdag føler jeg at jeg får pose og sekk, der jeg får fordelt timene og dagene akkurat slik jeg ønsker det selv, tilpasset familien sin timeplan.

Både Nicklas og jeg har en del som skjer på hver vår kant. Håndballtreninger med Teo, håndballkamper for Nicklas, venninnekvelder, møter og treninger.. Vi prøver derfor å oppsummere i starten av uka hvordan de kommende dagene vil se ut. Slik ser denne uken ut for meg, som faktisk kan være en typisk uke;

Mandag - Kaffe hos en venninne på formiddagen, kombinert med en frisørtime. Teo blir med for å leke. Familietid på ettermiddagen. Fri på kvelden. Har jeg nevnt før at dette er min favorittdag?

Tirsdag - Familietid på dagtid etterfulgt av bursdagsselskap på ettermiddagen. Jobb på kvelden. Nicklas har vanligvis trening hver Tirsdag kveld.

Onsdag - Lunsj med en kollega og jobb på dagtid. Alenetid med Max og Mia på ettermiddagen, mens Nicklas og Teo er på trening. Fri/jobb på kvelden - jeg kommer jo til å titte innom facebook og instagram. Sånn er det når man jobber i nettverksbransjen. Jeg gjør mye av det samme i min jobb som mange gjør daglig uten å få betalt for det.. Så hvor mange timer bruker du på sosiale medier daglig?

Torsdag - Playdate med en venninne og bebisene våres på dagtid, mens Nicklas får litt alenetid. Familietid på ettermiddagen og et møte på kvelden etter barna er lagt.

Fredag - Et møte hos regnskapsføreren og et skypemøte med en kollega. Ellers fri. Fredager er ofte hellige her i huset!

Dette er min fulltidsjobb. Friheten den gir meg er prisløs. Jeg føler tidsklemma er glemt og at jeg får tid til det jeg ønsker og trenger i hverdagen - jobb er en del av det, da den ikke bare sørger for en helt nødvendig inntekt, men også veldig mye glede. 

Nå skal jeg slå ut håret og poppe litt popcorn. Vi er nemlig skikkelig gærne, og har planer om å kaste oss ut i ett år med godtefri fra og med 19.august. Det har jeg aldri gjort før, men jeg vil bare se om jeg klarer det.. Målet er vel aller mest å begrense sjokoladeinntakter, noe jeg allerede har blitt flink til, men litt mer press på meg selv for å velge sunnere alternativer når "cravingen" tar overhånd er ikke så dumt. Det får briste eller bære ;) Popcorn skal derfor spises i kveld med god samvittighet! Vi snakkes!

Ingen kommentarer: