torsdag 4. august 2016

Den høstfølelsen


Regnet hamrer mot taket. Fra det åpne vinduet blåser det en kjølig luft. Det er mørkt ute. Guffent. Brått kjenner jeg at jeg begynner å bli klar for høsten. Da jeg var yngre grøsset jeg hver gang denne årstiden nærmet seg, men jo eldre jeg blir, jo mer setter jeg pris på den. Faktisk setter jeg mer og mer pris på alle årets fire årstider, hvis man ser bort ifra perioden januar-mars vel og merke ;) 

Jeg ser fram til tykke skjerf, boots, skinnjakker, varme kopper kaffe, mørke kvelder - og hold dere fast; jeg gleder meg til å ta tilbake voksentiden. Herregud, som jeg gleder meg til akkurat det! Det følger med så mye hygge og deilige dager når det er sommer, men det innebærer også mange sene kvelder med våkne barn. Rutiner sklir ut, kveldene er lyse og barna sliter med å sovne. I skrivende stund har vi fortsatt våkne barn i hus, og klokka er over 22... Så fort mørket kommer snikende på tidligere er det mye lettere å overbevise, da spesielt treåringen, om at det faktisk er natta. Så folkens, la oss klappe litt for de mørke kveldene!

Jobben byr på festligheter i løpet av alle årets fire årstider. Det er alltid noe å glede seg til. Å telle ned til. I tillegg så er jeg en sucker for tradisjoner og julefeiringen. Jeg kjenner julenissene flakse i magen allerede fra Oktober av.. Å feire jul i vårt nye hus kommer til å bli magisk. Jeg husker jeg lengtet etter det i fjor. Jeg gleder meg til å få på plass gardiner, tenne lys og kjenne på den koselige tiden av året. Ikke minst finnes det ingenting bedre enn å gå kveldstur når den friske høstlufta får det til å klarne i topplokket, samtidig som den deilige fleecejakka holder kroppen varm. For ikke å snakke om de fine fargene fra alle høstbladene. Klippe gresset slipper vi også. Jeg trenger ikke å gjemme meg for veps eller sloss mot fluer heller... 

Så la oss tenke litt positivt. Det er virkelig en flott årstid vi har i vente, og jeg vet at denne høsten vil bli fantastisk. Det har jeg nemlig bestemt at den vil bli ;)

Ingen kommentarer: