onsdag 14. september 2016

Enklere blir det ikke // Avent blender & steamer

Sponset

Denne maskinen har jeg siklet på lenge, og jeg bestemte meg flere år før jeg ble gravid med Max at jeg skulle kjøpe en Phillips Avent 4in1 blender & steamer når jeg fikk mitt tredje og siste barn. 


Mia likte aldri de ferdige middagsglassene/posene man får kjøpt på butikken. Jeg måtte derfor koke maten hennes, for deretter å mose den med en stavmikser etterpå. En prosess som førte til mye oppvask, var tidkrevende og et tiltak - men mat måtte ungen selvsagt ha. Nå har Max blitt 7,5 måneder gammel og har erstattet flere melkemåltider med ordentlig mat den siste tiden. Han er like kresen som sin søster, så alle ferdige middagsmåltider brekker han seg av. Denne maskinen er derfor en reddende engel for oss. Den damper, mikser, tiner og varmer opp.


Vi har startet forsiktig, og foreløpig kun laget ulike potet-og grønnsaksmiddager. Snart er det på tide å introdusere han for kylling og fisk - og etterhvert ulike urter og hvitløk for smakens skyld. Søtpoteter og gulrøtter er godt, selvom han enda griner litt på nesen over alt som ikke er grøt og melk ;) Middager for flere dager er laget raskt og enkelt. Man kutter opp råvarene i biter, tilsetter vann i beholderen under blenderen og skrur på. Maten blir dampet til perfekt konsistens, og bevarer smaken, teksturen og fuktigheten. Deretter er det bare å snu selve blenderbeholderen på hodet, og mikse til man har fått ønsket mos. Foreløpig mikser vi bort absolutt alle klumper, da lillemann brekker seg av mindre, men dette kan du stille inn selv på blenderen :)


Middagene hans oppbevarer vi i avent sine fine begre. De er gull verdt, og vi brukte dem mye med både Mia og nå med Max. Både til å oppbevare pumpemelk i som kan fryses ned, til middagsporsjoner eller til småsnacks som eplebiter, maispinner, blåbær eller lignende hvis vi skal på farten. Gull verdt!

Dette er garantert en maskin som vil bli tatt mer og mer i bruk fremover her i huset. I love it. Den gjør babymatlaging til en lek - og alle løse deler kan puttes rett i oppvaskmaskinen etter bruk :)