tirsdag 13. september 2016

Et ønske om en forandring

Ønsker du en forandring? For det var nettopp det jeg var ute etter når jeg for fire dager siden kastet meg over C9. Eller Change9 som det står for. 

Verdens beste proteinsmoothie - oppskrift hentet fra C9

Det handler om å bli mer bevisst på hva man putter i munn, når og hvor mye. Få gode vaner når det kommer til kosthold og trening. Det trengte jeg - spesielt på kostholdsfronten. Allerede halvveis ut i programmet merker jeg en forskjell. Da prater jeg ikke om vekt og cm - selvom det også går nedover, men jeg prater først og fremst om en forskjell mentalt. Suget etter sukker er borte, og skal jeg ha meg en liten snack eller lage middag, så er det de sunne næringsrike matvarene jeg drar fram. Raske løsniner kan også være sunne løsninger. Spesielt etter en alt for lang sommerferie trengtes det endringer her!

Å spise mat til faste klokkeslett, å være bevisst på og ikke spise mer enn nødvendig er også noe jeg merker en endring på. Jeg har nemlig hatt en tendens til å overspise til middag.. Ikke gi seg før man kjenner at magesekken nesten revner. I tillegg har det vært forferdelig lett å bryte av en bit med sjokolade når sulten tar tak utpå dagen.. Eller på kveldstid etter barna er lagt. Nå finner jeg heller fram frukt og grønnsaker med lav GI-indeks, og spiser det med god samvittighet. 

Dette er ikke noe jeg kaster meg over kun fordi jeg skal gå i bikini om få dager - det fører bare til at motivasjonen er enda litt høyere for å gjennomføre. Dette handler først og fremst om at kroppen min reagerer negativt på sukker, og at jeg faktisk trenger hjelp for å kvitte meg med sukkersuget. Ni dager er det som skal til - og kroppen våres har godt av det!

Ingen kommentarer: