fredag 2. september 2016

Høstmenneske


"Du er så høstmenneske!", sier Nicklas, mens jeg tripper rundt i stua og tenner det ene stearinlyset etter det andre. Han har nok rett. Jeg har fått en helt spesiell kjærlighet til høsten. Kanskje spesielt etter at jeg startet mitt eget foretak og begynte å jobbe hjemmeifra. 

Jeg føler med mine barn når det blåser sidelengs, regnet bøtter ned og de må ut på morgenkvisten og videre til skolen og barnehagen. Samtidig vet jeg at jeg kan hente dem tidlig, og at de kan få varme seg med kakao under pleddet i sofaen i god tid før middag. Jeg vet også at litt dårlig vær ikke har skadet noen..... Men samtidig er nok mye av grunnen til at jeg stort sett bare ser sjarmen med høsten det faktum at jeg har hjemmekontor, og at mine arbeidsdager blir ekstra hyggelige med en varm tekopp, stearinlys og gode samtaler med kollegaer over spisebordet. Jeg er en sucker for alt som er koselig, haha!

Så fort mørket titter fram, drar jeg fram boots, gode skjerf og skinnjakken min. Jeg finner fram høstfargene i garderoben, som kler mine mørke farger ypperlig om jeg skal si det selv ;) Og så begynner jeg å fokusere på innekosen, interiør og alt som hører julen med. En liten del av meg får kjenne på julestemningen allerede i September nemlig, og jeg koser meg mens jeg forbereder julegaver til mine kunder, ordner fine pakkeløsninger og inviterer inn til julegaveshopping i mitt julehus. Åh, så mange planer. Høsten er en vakker tid på året!

Hver årstid har sin sjarm, og når våren og sommeren glimrer med sitt nærvær finnes det ingenting bedre, men etter flere måneder med lyse kvelder, våkne barn, lette middagsløsniner og insekter er høsten mer enn velkommen her i hus. Hvertfall hos meg ;)

Nå koker grønn te på ovnen (en egen variant fra min egen butikk), stearinlysene varmer opp stua, kosekroken i sofaen er klar og barna sover. Perfekt fredagskveld. Perfekt kveld for restitusjon!

Ingen kommentarer: