mandag 5. september 2016

Realistiske drømmer

Kan drømmer gå i oppfyllelse? Skal man satse på drømmene sine? Skal man oppfordre barna sine til å gå for drømmene sine?

Dette er det delte meninger om. For meg er det aller aller viktigste at mine barn har det bra. At de er gode mennesker, snille med andre og føler at det de gjør gir mening - men mistrives de i sin jobb vil jeg være den første til å oppfordre dem til å gjøre en endring. Uansett hvordan man vender og vrir på det, så lever man kun én gang, og man tilbringer altfor mange timer på jobb til at man skal mistrives. Det finnes alt for mange muligheter nå i 2016 til at man skal være nødt til å fortsette med noe man virkelig mistrives med. Da vil jeg heie på dem for at de tar grep og jobber for noe de ønsker å tilbringe dagene sine med, som gir dem mening, og som ikke er en konstant energityv.

Mange har drømmer om å bli verdenskjente skuespillere, popstjerner eller kunstnere. Det er dog få som faktisk stikker seg ut og gjør drøm om til virkelighet. Da mener også jeg at det er viktig og ikke basere hele livet sitt på å følge denne drømmen, men heller ha det som en givende hobby på si. 

Det er dog enda flere mennesker som drømmer om en mulighet til å redusere antall timer på arbeidsplassen sin, noen få tusenlapper ekstra i måneden, en mulighet til å bety noe og gjøre en forskjell for flere enn sine nærmeste og få muligheten til å styre mer av sin tid, slik at de kan bruke den tiden på barna sine, seg selv, trening eller hobbyer. Dette er realistiske mål, og hvis du drømmer om dette i din hverdag er det 100% oppnåelig. Det er bare å ta fatt og gjøre noe med det. Små drømmer som utgjør en stor forskjell i livene til mange mennesker. 


Jeg drømte om frihet. En fleksibel jobb som gjorde at jeg slapp stresset i hverdagen. Jeg drømte om bedre økonomi. Jeg drømte om nytt hus - et hus som rommer en familie på fem. Jeg drømte om ny bil, en mulighet til å se og oppleve verden, og jeg drømte om mer tid til å ta vare på meg selv midt oppi alt som omhandler familie, barn og hverdagskabalen. Dette var mine drømmer. Svært realistiske drømmer. Vet dere hva jeg gjorde? Jeg takket ja til en mulighet som jeg visste ville gjøre mine drømmer om til virkelighet så lenge jeg gjorde jobben som krevdes. I løpet av de siste tre årene har jeg hjulpet utallige mennesker med det samme. For utrolig nok så er dette drømmer ufattelig mange mennesker sitter på; da spesielt småbarnsforeldre!

Så folkens, jeg slår fortsatt et slag for; "følg drømmen - ikke strømmen!" Whatever makes you happy!

Ingen kommentarer: